Cod galben de vânt în 24 de județe din țară. În București, temperaturile ajung la 21 de grade

Cod galben de vânt în 24 de județe din țară. În București, temperaturile ajung la 21 de grade

Meteorologii au emis, duminică, un cod galben de vânt, pentru 24 de județe din țară, în timp ce în Capitală sunt anunțate temperaturi care ajung la 21 de grade Celsius, mult peste valorile maxime ale perioadei.

Potrivit ANM, vântul va bate puternic duminică, între ora 8:00 și ora 22:00. Sunt vizate județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

cod-galben-vant-11-februarie-2024

În aceste zone, vântul va bate cu viteze în general de 55-65 km/h, iar la altitudini mari, în zonele montane, rafalele vor depăși 90-100 km/h.

ADVERTISING

Chiar dacă nu se află sub cod galben, și în celelalte zone ale țării vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h. După care, în noaptea de duminică spre luni, vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în sud-estul țării.

Prognoza pentru București

În Capitală, potrivit prognozei speciale emisă de ANM, temperaturile vor ajunge duminică până la 21 de grade Celsius, în timp ce luni, temperaturile vor rămâne ridicate pentru această perioadă, dar nu va mai depăși 16 grade Celsius.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, până luni dimineața, cerul va fi temporar noros, vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade, iar cea minimă de 9-11 grade.

Iar luni, de la 8:00 la 18:00, deși temperaturile vor fi ușor mai scăzute față de intervalul precedent, vremea se va menține semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an.

Cerul va avea înnorări și începând din orele amiezii, vor fi ploi, mai ales averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35-40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇