Va fi cu 10 grade mai frig decât în mod normal. Coduri galbene de ninsori abundente şi vânt puternic

Va fi cu 10 grade mai frig decât în mod normal. Coduri galbene de ninsori abundente şi vânt puternic

Vremea continuă să ne dea de furcă, deşi suntem în a doua lună de primăvară. ANM avertizează că urmează ninsori puternice, vânt şi frig.

Meteorologii au emis o informare de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol, dar şi două avertizări de tip cod galben de vânt puternic şi ninsori abundente.

Mai exact, informarea meteo a intrat în vigoare duminică, la 10 şi este valabilă până marţi, la aceeaşi oră.

ANM precizează că, duminică și în prima parte a nopții spre luni, în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge.

ADVERTISING

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale.

În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Primul cod galben este valabil duminică de la ora 10 la 22 şi vizează intensificări ale vântului în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În intervalul menționat, aici vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...60 km/h și izolat peste 70...75 km/h.

Vântul va bate cu putere și în restul țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste, rafalele vor depăși temporar 70...80 km/h, spulberând zăpada.

Al doilea cod galben este de ninsori însemnate cantitativ şi are aceeaşi valabilitate ca primul.

Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, precizează ANM.

Foto: ANM

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇