Ninsori, lapoviță și grindină în cea mai mare parte din țară. Alerta meteo a fost prelungită

Ninsori, lapoviță și grindină în cea mai mare parte din țară. Alerta meteo a fost prelungită

Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și anunță ninsori, lapoviță și grindină în mare parte a țării. Aceste fenomene sunt așteptate începând de sâmbătă dimineață până luni noapte. Vremea devine deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est.

În intervalul sâmbătă ora 10.00 – luni ora 3.00, în jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare.

ADVERTISING

La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici.

În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă.

ADVERTISING

Vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est.

ANM a emis și două alerte Cod galben.

Prima, în vigoare sâmbătă între orele 10.00 - 21.00, anunță că vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h.

Cea de a doua, de duminică ora 3.00 până luni la aceeași oră, informază că în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

harta-alerte-meteo

Încă de vineri, 1 aprilie, vremea a devenit instabilă, iar în sudul țării au fost descărcări electrice și vijelii.

ADVERTISING

Vremea în București: de la maxime de 22 grade la 15, ploi și fulgere

Bucureștenii vor avea parte, începând de sâmbătă până luni noapte, de răcirea vremii. Vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Noaptea, temperatura scade spre 3 grade.

Prognoza specială pentru Bucureşti emisă sâmbătă de Administația Națională de Meteorologie arată că, de sâmbătă dimineață până duminică dimineață, vremea va fi ușor instabilă, iar valorile termice, deși în scădere ușoară față de ziua anterioară, vor continua să se situeze peste cele normale perioadei.

Temporar înnorările se vor accentua îndeosebi spre seară și la începutul nopții când vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45...55 km/h. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 6...7 grade.

În intervalui duminică ora 9.00 - luni ora 3.00, răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări pe parcursul zilei cu viteze la rafală de peste 55...65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar noaptea temperatura aerului va scădea spre 3 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇