Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României în zilele următoare

Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României în zilele următoare

O masă de aer tropical, cu particule de praf de origine sahariană, avansează către sud-estul Europei, și va ajunge deasupra României.

Depunerile de praf vor fi semnalate la sfârşitul săptămânii, în zonele şi intervalele cu ploaie, iniţial în sud-vestul ţării, apoi şi în rest, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acestea vor putea fi observate în România la finalul săptămânii pe 1 şi 2 mai.

"În perioada 30 aprilie - 3 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice", a transmis, joi, ANM, într-un comunicat de presă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!