Toamnă rece: A fost doar 1 grad de dimineață la Miercurea Ciuc

Toamnă rece: A fost doar 1 grad de dimineață la Miercurea Ciuc

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, miercuri dimineaţa, o minima de 1,1 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Adrian Paşol, această valoare a fost înregistrată la ora 06:40 şi a fost determinată de cer senin şi un câmp de presiune ridicată.

Adrian Paşol a menţionat că minima de la Miercurea-Ciuc se situează sub normalul perioadei, care este de 6 grade Celsius, dar este ceva obişnuit pentru această zonă.

Şi în alte localităţi ale judeţului Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă.

La Joseni s-a înregistrat o minimă de 2,6 grade Celsius, la Topliţa au fost 3,2 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 7 grade Celsius.

La staţia de munte Bucin s-a consemnat o valoare de 7,4 grade Celsius, fiind semnalat fenomenul de inversiune termică, adică la munte este mai cald ca în zonele joase.

Adrian Paşol a precizat că şi în zilele următoare prognoza indică dimineţi răcoroase, cu minime care pot ajunge din nou la valori de 1-2 grade şi cu maxime de 21-24 grade.

El a mai arătat că, potrivit măsurătorilor din perioada 1961-2010, minima zilei de 6 septembrie, la Miercurea-Ciuc, s-a înregistrat în anul 1986, când termometrele au arătat minus 3,6 grade Celsius.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇