Paște cu ploi, dar apoi ne răsfățăm la soare - prognoza meteo pe două săptămâni

Paște cu ploi, dar apoi ne răsfățăm la soare - prognoza meteo pe două săptămâni

Săptămâna înepe cu temperaturi în scădere, dar apoi începe să se încălzească, astfel încât de Paște vom avea valori normale, dar se anunță ploi în cele mai multe regiuni, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 26 aprilie – 9 mai.

Banat

Vremea se va răci în primele zile, astfel că maximele vor avea în medie 14 grade. În intervalul 28 aprilie – 1 mai, vor fi temperaturi normale – 20…24 de grade După aceea temperaturile vor scădea ușor și se vor menține relativ constante pe parcursul celei de a doua săptămâni – 19…21 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în aproape toate zilele, însă, cu precădere din 30 aprilie, vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse însoțite de descărcări electrice.

ADVERTISING

Crișana

Va fi deosebit de rece pentru această perioadă în primele două zile de prognoză (12 grade). Din 28 aprilie se va încălzi treptat și se va ajunge la temperaturi normale de 16 - 22 de grade. A doua săptămână nu va aduce variații termice semnificative, astfel că cele mai mari valori vor avea o medie de 19 grade, iar cele mai mici de 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 28 aprilie până în 2 mai și din nou între 3 și 7 mai. Vor fi mai ales averse și, cu precădere după-amiaza, se vor semnala descărcări electrice.

Transilvania

Săptămâna va debuta cu vreme deosebit de rece pentru această dată (12 grade), dar se va încălzi din 28 aprilie, astfel că, maximele vor atinge 20...22 de grade pe 30 aprilie și 1 mai. Pentru perioada cuprinsă între 2 și 9 mai regimul termic va avea variații relativ mici și vor fi în jur de 18 grade.

ADVERTISING

Ploi slabe și pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul, însă probabilitatea ca acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în 30 aprilie, precum și în 1, 4, 5 și 6 mai.

Maramureș

Valorile termice se vor situa cu mult sub normele caracteristice datei în primele două zile de prognoză, cu medii ale maximelor de 10 grade, dar vor crește treptat, până în data de 30 aprilie când, vor fi 20...21 de grade. Ulterior, vremea se va răci ușor, iar a doua săptămână de prognoză nu va aduce variații semnificative sub acest aspect, astfel că, în medie, cele mai mari valori vor fi de 17...18 grade.

ADVERTISING

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioadele 29 aprilie...1 mai și 4...7 mai, când vor fi mai ales averse însoțite de descărcări electrice, iar în restul intervalului se vor semnala ploi slabe pe spații restrânse.

Moldova

Pană pe 28 aprilie, vremea se va menține rece pentru această perioadă din an - 11…12 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, se încălzește și vor fi 22…23 de grade. După 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, înregistrându-se 19-20 de grade.

Condiții pentru averse de ploaie vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipație, iar în perioada 1 – 5 mai vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Dobrogea

La începutul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii aprilie și vor fi cam 13 grade. În intervalul 29 aprilie – 1 mai, temperatura aerului va fi în creștere până la 21...22 de grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere, cu maxime de 16…18 grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi ridicată în perioada 26-28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Muntenia

Pană pe 28 aprilie, temperaturile vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale (13…14 grade). Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până la 24…25 de grade. După data de 1 mai, temperatura va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua săptămână vor fi în jur de 19 grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Oltenia

În primele zile ale intervalului va fi destul de frig (12…14 grade). Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până în jurul a 24 de grade. După data de 1 mai, se răcorește și vor fi temperaturi de 18…20 de grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în 26, 27 și 28 aprilie, când mediile maximelor vor fi de 4...6 grade, dar se va încălzi treptat, până în 30 aprilie, când se estimează 12 grade..

Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci ușor, astfel încât regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime mediate zonal la 10 grade.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇