Nou cod portocaliu de furtuni pentru jumătate din țară

Nou cod portocaliu de furtuni pentru jumătate din țară

ANM a emis și miercuri noi coduri de furtuni, valabile pentru jumătate din țară.

Astăzi intră în vigoare două coduri – unul galben și unul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Codul galben a intrat deja în vigoare, la ora 10, fiind valabil până joi dimineață, la ora 8.

„Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină.

Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp”.

ADVERTISING

De cealaltă parte, codul portocaliu intră în vigoare azi, la ora 14, și expiră tot joi dimineața, la ora 6. Vijeliile vor fi puternice în zonele afectate.

„În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70...90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...70 l/mp”.

harta-10
Foto: Captură ANM

La București se răcorește

Conform prognozei speciale pentru Capitală, temperaturile scad ușor azi. Maxima va fi de 32 de grade, iar minima de 16 - 17 grade Celsius.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, sunt posibile furtuni după-amiaza.

„În special după orele amiezii, înnorările se vor accentua și vor fi perioade în care se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și posibil grindină. Cantităţile de apă pe intervale scurte de timp sau prin acumulare vor depăși 10…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Vezi și După caniculă vremea se răcește accentuat. Prognoza meteo până la sfârșitul lunii august

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇