Nici azi nu scăpăm de caniculă: Noi coduri de la ANM

Nici azi nu scăpăm de caniculă: Noi coduri de la ANM

Nici astăzi nu scăpăm de avertizările meteo de caniculă.

ANM a emis un nou cod galben și unul portocaliu de val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Codul galben este valabil miercuri și joi:

„Valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării”.

Meteorologii precizează că începând din după-amiaza zilei de joi, în jumătatea de vest a țării instabilitatea atmosferică se va accentua.

Iar astăzi este în vigoare și un cod portocaliu, tot de caniculă, fiind vizate județe din vestul țării.

„În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 36...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22...20 de grade”.

Foto: ANM

Caniculă şi la Bucureşti

Vremea va fi călduroasă, cu maxime de 34-35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat, miercuri și joi, în București.

Potrivit prognozei speciale a ANM, de miercuri de la ora 10:00 până joi la ora 9:00, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 34 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 20 de grade.

Joi, de la ora 9:00 la ora 22:00, disconfortul termic se va menține accentuat, va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

Vezi și Caniculă și ploi - prognoza meteo pe 2 săptămâni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇