Drumuri închise din cauza zăpezii

În județul Botoșani a nins viscolit, iar zăpada așternută pe carosabil a făcut impracticabile sectoare de drumuri, care au și fost închise.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si Poliţia Rutieră au decis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, închiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehiculele pe patru sectoare de drumuri naţionale din judeţul Botoşani.

Decizia a fost luată din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse.

Sectoarele de drum închise sunt:

DN 29 între Botoşani şi Manoleasa (km  44+100 – km 99 + km 850);

DN 29A între Dorohoi şi Rădăuţi - Prut (km 42 +250 – km 98+842);

DN 24C între Bădărăi şi Rădăuţi - Prut (km 43 + 850 - km 142+850);

ADVERTISING

DN 29D între Botoşani şi Ştefăneşti (km 2+800 – km 48+150).

Meteo: Weekend cu soare și -20 de grade noaptea

Update 10.00: Şase sectoare de drumuri judeţene din Botoşani sunt închise circulaţiei, sâmbătă dimineaţă, din cauza viscolului puternic care a afectat Nordul şi Estul judeţului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean (CJ).

Oficialii CJ informează că este închis traficul rutier pe următoarele sectoare de drum judeţean: Coţuşca - Rădăuţi Prut (DJ 282), Mileanca - Coţuşca (DJ 293), Avrămeni - Mitoc (DJ 294A), Borolea - Zahoreni (DJ 294 C), Dângeni - Hăneşti (DJ 282) şi Dângeni - Mihălăşeni (DJ 294).

"Viscolul pune mari probleme în Nordul şi Estul judeţului. În această dimineaţă (sâmbătă dimineaţă n.r.) sunt închise şase sectoare de drum din cauza zăpezii, sectoare pe care se acţionează cu toate forţele, dar din cauza viscolului puternic activitatea drumarilor este îngreunată şi chiar anihilată pe anumite sectoare. De exemplu, vineri noapte s-a acţionat la Coţuşca şi, imediat ce drumul a fost deszăpezit, viscolul l-a blocat din nou", se precizează în comunicatul CJ.

Pe de altă parte, trei drumuri naţionale din judeţul Botoşani sunt închise circulaţiei până în jurul orei 11,00, a anunţat, sâmbătă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

Potrivit sursei citate, din cauza viscolului, circulaţia este întreruptă de vineri seară pe drumurile naţional DN24C Bădărăi - Româneşti; DN29 Botoşani - Manoleasa şi DN29A Hudeşti - Rădăuţi-Prut.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


Autorităţile au făcut apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Citește textele zilei pe Spotmedia.ro

Greșelile lui Stelian Ion și miza reală a desființării Secției Speciale

Securitatea, ca un zid în calea adevărului. De ce sistemul de justiție funcționează încă în interesul torționarilor? Interviu video

ADVERTISING

Casting pentru succesorul lui Putin: cine îl alege și cât de mult încurcă Navalnîi – Interviu video cu Armand Goșu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇