Cum va fi vremea în săptămâna 19-25 aprilie: Vin furtunile!

Cum va fi vremea în săptămâna 19-25 aprilie: Vin furtunile!

Ne așteaptă o săptămână cu mult mai rece decât ar fi normalul perioadei, dar și foarte bogată în precipitații. 

Din punct de vedere sinoptic, acest lucru este explicat prin faptul că, cel puțin în prima parte a săptămânii, în zona țării noastre vor acționa o serie de depresiuni și câmpuri de presiune scăzută, pentru ca de joi încolo să se poziționeze un sistem anticiclonic.

Din punct de vedere al maselor de aer, pe tot parcursul săptămânii avem parte de o masă de aer rece, abia spre joi fiind posibilă o ușoară încălzire, spre abateri termice ușor pozitive.

Vremea de luni, 19 aprilie

Maximele, în creștere ușoară față de zilele precedente, ajung la 11 – 13 grade, posibil spre un 14 – 15 grade prin estul extrem al Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea. În zonele montane se ating 6 – 8 grade, cu 1 – 3 grade pe creste.

Avem parte de precipitații în cea mai mare parte a țării, cantități mai importante (spre 10 – 15 l/mp) urmând să cadă prin sudul Olteniei și Muntenia.  Vor fi ploi, iar prin zonele montane, lapoviță și ninsori.

ADVERTISING

Vremea de marți, 20 aprilie

Minimele nopții pleacă de la valori de 0 – 2 grade prin zonele montane, 4 – 6 grade prin Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, respectiv 7 – 9 grade prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Maximele urcă la valori de 12 – 14, 15 grade în cea mai mare parte a țării, iar prin Oltenia sunt posibile chiar 16 grade. Prin zonele montane maximele zilei nu trec de 7 – 9 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

O nouă zi cu precipitații la nivelul întregii țări, cantitățile mai importante urmând să fie prin Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, zonele montane și Transilvania, unde se pot acumula 15 – 20, 25 l/mp.

Vor fi ploi, care după amiaza nu este exclus să fie însoțite și de fenomene convective, iar prin zonele montane avem parte de lapoviță și ninsoare.

Vremea de miercuri, 21 aprilie

Nu avem schimbări în ceea ce privește minimele de la nivelul întregii țări, cuprinse între 5 – 7 grade, cu 1 – 3 grade prin zonele montane (–0 spre –2 grade pe creste).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Maximele mai câștigă câte un grad, două și ajungem astfel la valori de 15 – 17 grade în aproape toată țara, cu excepția Transilvaniei, unde ne oprim la 13 – 14 grade, respectiv zonele montane, unde maximele nu ajung decât la 8 – 10 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Precipitațiile sunt prezente la nivelul întregii țări, mult mai slabe cantitativ (doar prin zonele montane și nordul Transilvaniei mai atingem un 7 – 10 l/mp).

Vor fi ploi, furtunoase chiar, iar prin zonele montane continuă lapovița și ninsorile.

Vremea de joi, 22 aprilie

Avem parte de temperaturi minime care pleacă de la 2 – 4 grade prin nordul și centrul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, Transilvania, respectiv 5 – 7, 8 grade în restul zonelor țării. În zonele montane nu trecem de 1 – 3 grade, cu –3 spre –5 grade pe creste.

Continuă încălzirea de peste zi, astfel că maximele ajung acum la 18 – 20 de grade la nivelul întregii țări, cu 11 – 13 grade prin zonele montane (5 – 7 grade pe creste).

ADVERTISING

Precipitații slabe sunt posibile prin Banat, Crișana, zonele montane, Transilvania, Oltenia, Dobrogea ( 1- 2 l/mp) iar prin Maramureș se pot acumula 7 – 10 l/mp.

Tot ploi, însoțite și de fenomene convective, iar prin zonele montane nu sunt excluse ninsorile.

Vremea de vineri, 23 aprilie

Se încălzește și peste noapte, astfel că minimele urcă, la nivelul întregii țări, către 10 – 12 grade, în timp ce în zonele montane ne oprim la 3 – 4 grade.

Dacă prin Oltenia, Muntenia, nordul și centrul Moldovei și Dobrogea avem temperaturi maxime și de 19 – 20 de grade, prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei nu mai trecem de valori de 11 – 13, 14 grade. În zonele montane maximele urcă doar până la 8 – 10 grade, cu 1 – 3 grade pe creste.

Precipitațiile, importante cantitativ (10 – 15 l/mp) se concentrează pe Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane.

Vor fi tot ploi, însoțite și de fenomene convective, iar pe crestele montane nu sunt excluse lapovița și ninsorile.

Vremea de sâmbătă, 24 aprilie

Începem weekendul cu temperaturi maxime cuprinse, la nivelul întregii țări, între 12 – 14 grade prin nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, în timp ce în restul țării acestea urcă spre 15 – 17 grade.

În zonele montane vor fi 7 – 9 grade, cu 0 – 2 grade pe creste.

Precipitații slabe vor fi posibile prin Maramureș, nordul și sudul Moldovei, zonele montane. Ninsori în nordul Orientalilor, ploi în rest.

Vremea de duminică, 25 aprilie

Maximele ajung, la nivelul întregii țări, la valori de 15 – 17 grade, cu 10 – 11 grade prin zonele montane (3 – 5 grade pe creste).

Ceva ploi slabe sunt posibile doar prin Dobrogea.

Avem parte de o săptămână bogată în precipitații, așteptăm în cea mai mare parte a țării cantități de 15 – 20 l/mp, iar prin zonele montane, Maramureș, sudul Moldovei și nordul Dobrogei chiar spre 30 de l/mp. În Oltenia, vestul Munteniei și nordul Moldovei se vor acumula doar 7 – 20 l/mp.

Prin zonele montane vom avea parte și de ninsori, care pot acumula și 15 – 20 mm.

Material realizat de Prognoze Meteo:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇