Continuă vremea de toamnă: Cod galben de vânt și vor fi 3 grade la București. Viscol pe Transalpina, pană de curent într-un oraș întreg

Continuă vremea de toamnă: Cod galben de vânt și vor fi 3 grade la București. Viscol pe Transalpina, pană de curent într-un oraș întreg

Vremea va fi rece în continuare, în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă. La munte e posibil să ningă, iar în Bucureşti temperatura scade noaptea până la 3 grade. Capitala şi alte judeţe sunt vizate de un cod galben de vânt.

Pe Transalpina, sunt minus 5 grade, iar drumarii au oprit acţiunile de deszăpezire, din cauza ninsorii viscolite. Iar într-un oraş de lângă Bucureşti toţi locuitorii au rămas fără curent.

Avertizările meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de joi, de la ora 10.00, până sâmbătă, la ora 9.00.

ADVERTISING

În această perioadă, vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, iar pe parcursul nopţilor, în regiunile intracarpatice şi zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă.

Joi, temporar va ploua în jumătatea de nord a teritoriului şi pe arii restrânse în rest. Izolat, cantităţile de apă vor fi de 15...20 l/mp.

Local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali de 60...80 km/h.

La altitudini de peste 1.500 de metri vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, îndeosebi joi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ANM a emis şi o avertizare de tip cod galben privind intensificări ale vântului, pentru ziua de joi (de la 10 la 21), în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi în Bucureşti.

Aici, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55...65 km/h şi izolat de 70 km/h.

image-12
Foto: ANM

Prognoza specială pentru Capitală

Până vineri dimineaţă valorile termice vor continua să scadă uşor.

Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare şi condiţii de ploaie slabă, când şi vântul va avea intensificări, cu rafale de 50...55 km/h. Noaptea, cerul se va degaja, iar vântul va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 16...17 grade, iar cea minimă de 3...6 grade.

ADVERTISING

De vineri până sâmbătă dimineaţă, vremea va fi răcoroasă. Cerul va avea înnorări, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15...17 grade, iar cea minimă de 5...7 grade.

Minus 5 grade şi viscol pe Transalpina

Drumarii au stopat acţiunile de deszăpezire pe DN 67C Transalpina, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în zonă fiind înregistrate lapoviţă şi ninsoare, dar şi vânt puternic.

Între km 34 şi 59 de pe DN 67C se înregistrează viscol, gheaţă şi ceaţă, iar temperatura este de minus 5 grade Celsius.

Gorj: Lapoviţă şi ninsoare, vânt puternic şi minus 5 grade pe Transalpina; s-au stopat acţiunile de deszăpezire https://tinyurl.com/3x35wdydSursa: DRDP Craiova

Publicată de AGERPRES pe Joi, 18 aprilie 2024

Fără curent în tot oraşul

Furnizarea energiei electrice în oraşul Bolintin Vale, localitate cu o populaţie de aproximativ 13.000 de locuitori, a fost oprită timp de aproape patru ore în noaptea de miercuri spre joi, ca urmare a arderii unei cutii terminale de exterior a furnizorului de energie electrică, în urma furtunii din judeţul Giurgiu.

"În urma manifestării codului galben de instabilitate atmosferică, la nivelul judeţului Giurgiu, a fost afectată furnizarea energiei electrice în oraşul Bolintin Vale, la data de 18 aprilie 2024, în intervalul orar 04:00 - 7:30, în urma arderii produse la cutia terminală de exterior", anunţă Prefectura Giurgiu, citată de Agerpres.

Echipa tehnică a PPC Energie Muntenia Giurgiu a intervenit în această dimineaţă pentru remedierea deficienţei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇