Cod roșu de vijelie puternică, ploi torențiale și grindină, în cinci județe. Vântul va trece de 90 km/h

Cod roșu de vijelie puternică, ploi torențiale și grindină, în cinci județe. Vântul va trece de 90 km/h

Meteorologii au emis, duminică după-amiază, avertizări Cod roşu de vijelie puternică, ploi torenţiale şi grindină, în judeţe Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi. Vântul va sufla cu rafale de peste 90 de kilometri pe oră.

UPDATE: Avertizarea Cod Roșu de vijelie și grindină în Ialomița și Călărași a fost prelungită până la 16:45. Și au fost emise două noi alerte cod roșu de vijelii pentru Brăila și Tulcea.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare tip nowcasting Cod roşu, valabilă între orele 14:50 şi 15:30, în judeţul  Constanţa (Ostrov, Băneasa, Lipniţa, Oltina, Dobromir, Ion Corvin).

ADVERTISING

Un alt Cod roşu este în vigoare între orele 14:50 şi 15:45, în judeţele Ialomiţa (Feteşti) şi Călăraşi (Călăraşi, Modelu, Borcea, Roseţi, Jegălia, Unirea, Dichiseni).

Duminică după amiază, ANM a emis Cod Roșu de vijelie, grindină și și averse torențiale și pentru județele Tulcea și Brăila.

Zone vizate din județul Tulcea sunt Topolog, Casimcea, Dăeni, Ostrov și Dorobanțu, iar din județul Brăila Însurăței, Victoria, Stăncuța, Mărașu, Berteștii de Jos și Frecăței.

În Tulcea avertizarea este valabilă până la ora 17:00, iar pentru Brăila până la ora 17:15.

ADVERTISING

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, vor fi „vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii și mari, precum și local averse torențiale care vor acumula peste 25...30 l/mp”.

Sunt valabile astăzi mai multe avertizări meteo în toată țara. Citește și Se schimbă vremea. Ploi torențiale, vijelii și grindină în mare parte din țară, inclusiv București.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇