Cod galben de ninsori în sud-estul ţării, inclusiv la Bucureşti, unde zăpada va ajunge până la 12 cm

Cod galben de ninsori în sud-estul ţării, inclusiv la Bucureşti, unde zăpada va ajunge până la 12 cm

Vin ninsorile în sud-estul țării! ANM a emis, marți, un cod galben de ninsori, dar și o informare meteorologică.

Codul galben intră în vigoare la noapte, la ora 23:00, și este valabil timp de 24 de ore.

Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

”Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, potrivit meteorologilor.

harta-anm-4
Foto: Captură ANM

Pe lângă București, sunt vizate județele:

ADVERTISING
  1. Brăila
  2. Călărași
  3. Constanța
  4. Galați
  5. Giurgiu
  6. Ialomița
  7. Tulcea
  8. Teleorman

Informarea meteo

Apoi, informarea meteorologică intră în vigoare diseară, la ora 18:00, și expiră tocmai joi dimineață, la ora 10:00. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată”, arată ANM.

ADVERTISING

12 cm de zăpadă la București

Totodată, ANM a emis și prognoza specială pentru București, valabilă în perioada 26 - 28 ianuarie. În general, vremea va fi închisă și va ninge. Stratul de zăpadă poate ajunge și la 12 cm!

”Începând din seara zilei de marţi (26 ianuarie) şi până în după-amiaza zilei de miercuri (27 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii la început sub formă de lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune strat de zăpadă neuniform, în general, de 8…12 cm.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h. Temperatura minimă de miercuri dimineaţă va fi -1…0 grade, iar maxima va fi de 1…2 grade. În noaptea de miercuri spre joi (27/28 ianuarie) temperatura va scădea spre -3…-1 grad”, conform meteorologilor.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇