Canicula pune stăpânire pe țară: ANM a emis alte coduri galben şi portocaliu

Canicula pune stăpânire pe țară: ANM a emis alte coduri galben şi portocaliu

Căldura sufocantă pune stăpânire pe țară. Meteorologii au emis noi coduri de caniculă și disconfort termic.

Codul galben de val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă este în vigoare marți și miercuri, în aproape toată țara.

„Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă”, transmite marți ANM.

De asemenea, în după-amiaza și seara de marți, pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.

ADVERTISING

În aceleași zile este în vigoare și un cod portocaliu pentru disconfort termic accentuat și caniculă.

„În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22...20 de grade”, arată ANM.

harta-8
Foto: Captură ANM

Foarte cald şi la Bucureşti

Va fi caniculă marți și miercuri şi în București, iar indicele de temperatură – umezeală va depăși pragul critic, avertizează ANM.

ADVERTISING

Şi Capitala este sub avertizare cod galben.

Marți, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18 - 20 de grade.

Miercuri, disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

ADVERTISING

Vezi și Caniculă și ploi - prognoza meteo pe 2 săptămâni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇