Avertizare meteo: Valul de căldură se intensifică

Avertizare meteo: Valul de căldură se intensifică

Două coduri de căldură au fost emise, duminică dimineața, de Administrația Națională de Meteorologie. Temperaturile cresc astăzi și mâine, după care canicula se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare.

Iată care sunt avertizările meteo:

avertizare-meteo-20-august

Codul galben de căldură și disconfort termic ridicat este valabil în 20 și 21 august. În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

ADVERTISING

Meteorologii atrag atenția că valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Codul portocaliu este pentru val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat și este valabil luni, 21 august.

Potrivit avertizării meteo, luni, 21 august, în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica.

Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și cum va fi vremea săptămâna următoare, dar și în primele săptămâni din septembrie, care ar putea fi a patra lună de vară, nu prima de toamnă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇