Avertizare meteo de ploi torențiale în cea mai mare parte din țară. Litoralul scapă

Avertizare meteo de ploi torențiale în cea mai mare parte din țară. Litoralul scapă

Meteorologii au emis duminică dimineața un cod galben de ploi torențiale și instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte din țară (conform hărții).

Codul este valabil în perioada duminică, 14 august, ora 12:00 – luni, 15 august, ora 22:00.

Potrivit meteorologilor, la munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

ADVERTISING

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Litoralul nu este afectat de codul galben emis de meteorologi.

harta-meteo

Cum va fi vremea în Capitală

În Capitală, vor fi averse torențiale duminică și luni, iar temperatura nu va depăși 29 de grade, potrivit prognozei speciale pentru București.

Mai exact, până luni, la ora 9:00, vor fi perioade în care se vor semnala averse torenţiale, cu cantităţi de apă ce vor depăşi 15 - 20 l/mp şi izolat 25 - 35 l/mp, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17 - 19 grade.

ADVERTISING

După care, pe parcursul zilei de luni, până la ora 22:00, vor fi perioade în care se vor semnala averse torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp şi izolat 25 l/mp. Vor fi și descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27 - 28 de grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇