Efectul Netflix: Ce caută femeile occidentale în Coreea de Sud

Efectul Netflix: Ce caută femeile occidentale în Coreea de Sud

Ce caută tinerele occidentale la Seul?

Spre deosebire de femeile asiatice, pe care le vezi cum încearcă să viziteze cât mai multe obiective turistice și magazine în timpul șederii lor în capitala sud-coreeană, cele mai multe femei occidentale (majoritatea până în 30 de ani) par neinteresate de traseele turistice obișnuite.

În schimb, stau în camera de hotel ziua întreagă, dormind sau uitându-se la seriale coreene, şi ies afară doar după lăsarea întunericului.

Aşa că i-au atras atenţia lui Min Joo Lee, care studiază politica de gen și rasă din Coreea de Sud, în calitate de bursier postdoctoral la Universitatea Bloomington din Indiana. Ea voia să afle ce influență are asupra turismului profilul internațional în creștere al culturii pop coreene.

ADVERTISING

După ce a vizitat opt ​​pensiuni și a intervievat 123 de femei, majoritatea din America de Nord și Europa, Lee a ajuns la concluzia că multe au fost atrase de țara asiatică graţie „efectului Netflix”, scrie CNN într-un material amplu pe acest subiect.

image-16

Show-urile coreene de succes precum Crash Landing on You și Goblin "vând" mai mult decât bărbații cu fețe frumoase și corpuri atrăgătoare cum sunt vedetele lor, Hyun Bin și Gong Yoo (foto sus).

Oferă o perspectivă într-o cultură în care bărbații sunt romantici și răbdători, o antiteză față de ceea ce ştiu femeile din Occident că se întâmplă acasă, în lumea întâlnirilor, unde totul se bazează pe sex.

ADVERTISING

Atracţia bărbaților coreeni

Femeile intervievate de Lee au rămas fascinate de bărbații coreeni, care au fost prezentați la televizor ca fiind în contact cu emoțiile lor și dispuși să-și îmbrățișeze latura feminină.

Aceste femei îi consideră pe bărbații coreeni ca fiind cultivați și romantici, în timp ce se plângeau că bărbații din țările lor natale își neglijează adesea modul cum arată și au un singur lucru în cap.

Grace Thornton, de 25 de ani din Marea Britanie, a călătorit la Seul în 2021, după ce a vizionat „Crash Landing on You” pe Netflix. În ochii ei, bărbații coreeni sunt „domni, politicoși, fermecători, romantici, cavaleri respectuoși ca-n poveşti”. Ajută și că bărbații coreeni se îmbracă bine și au grijă de ei.

ADVERTISING

„(Bărbații englezi în comparație) sunt pe jumătate beți, țin în mână o bere, țin în mână un pește mort”, a spus ea, cu referire la fotografiile de la pescuit, foarte des întâlnite pe profilurile aplicațiilor de dating din UK.

Explozie de turiste

Popularitatea serialelor TV coreene, cu audiența globală, a coincis cu o creștere constantă a numărului de turiste în Coreea de Sud.

În 2005, 2,3 milioane de femei au vizitat țara şi 2,9 milioane de bărbați, potrivit datelor guvernamentale.

Până în 2019, ultimul an înainte ca pandemia să facă ravagii în turism, aproape 10 milioane de femei au vizitat Coreea de Sud, comparativ cu doar 6,7 milioane de bărbați.

În acelaşi timp, a avut loc o explozie a conținutului pe rețelele sociale centrat pe cupluri cu bărbați coreeni şi femei străine.

Pe YouTube, hashtag-ul #Gukjecouple (#cupluinternațional) a devenit un gen care acoperă 2.500 de canale și 34.000 de videoclipuri, dintre care cele mai populare prezintă un bărbat coreean cu o parteneră din SUA sau Europa.

„Suntem o plăcere temporară”

Din păcate, unele femei constată după sosirea în Coreea de Sud că bărbații pe care îi întâlnesc nu sunt la fel de minunaţi precum cei înfățișați la TV.

Mina, o studentă de 20 de ani din Maroc, a spus că serialele coreene i-au influențat decizia de a veni în Coreea. Bărbații pe care i-a văzut la televizor au fost reprezentați ca „bogați, arătoși, respectuoși, care te protejează”, a spus ea.

Dar în ieşirile ei nocturne a fost pipăită într-un bar și i s-a propus sex de nişte străini, pe stradă. A simțit şi că unii bărbați coreeni tind să creadă că femeile străine sunt mai deschise la sexul ocazional decât localnicele.

„Suntem o plăcere temporară”, crede ea acum, adăugând: „Bărbații sunt bărbați, oamenii sunt la fel peste tot”. De atunci, ea și-a pierdut plăcerea de a privi seriale coreene la TV și nu mai vrea să se întâlnească cu bărbați coreeni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇