ANM a emis cod galben de viscol și polei și o prognoză specială pentru București

ANM a emis cod galben de viscol și polei și o prognoză specială pentru București

ANM a emis, duminică dimineața, un cod galben de vânt, polei și ninsori, valabil pentru mai multe județe și o prognoză specială pentru București, în condițiile în care este așteptată o schimbare radicală a vremii în următoarele zile.

Ciclonul polar: Trecem de la cel mai călduros început de ianuarie la -20 de grade Celsius

Avertizarea Cod galben de vânt, polei, ninsori și viscol este valabilă în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei (vezi hartă, mai jos), valabilă până marți dimineața. În noaptea de marți spre miercuri va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20...-18 grade.

ADVERTISING

În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm.

În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

cod-galben-frig-7-ianuarie-2024

De asmenea, ANM a emis o informare meteo, valabilă de sâmbătă, 7 ianuarie, ora 12:00 până marți, 9 ianuarie, ora 10:00. În această perioadă, meteorologii se așteaptă ca precipitațiile să se extindă în toate regiunile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei.

Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h.

La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, ajungând ca marți să avem temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.

ADVERTISING

Prognoză specială pentru București

În ce privește Capitala, meteorologii anunţă pentru duminică temperaturi de maximum 10 grade, după care, de luni dimineața, vremea se va răci accentuat.

În intervalul sâmbătă, 7 ianuarie, ora 12:00 - duminică, 8 ianuarie, ora 8:00, valorile termice se vor menţine peste cele specifice datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat.

După care, de luni, 8 ianuarie, ora 8:00 până marți, 9 ianuarie, ora 10:00, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat. Trecător vor fi precipitaţii slabe mixte, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇