Destinațiile turistice din Europa care vor fi foarte căutate în 2024 - predicții AI (Foto)

Destinațiile turistice din Europa care vor fi foarte căutate în 2024 - predicții AI (Foto)

Mai multe regiuni europene vor înregistra un aflux de turiști în acest an, indică un model de predicție bazat pe inteligența artificială.

Câteva regiuni superbe de pe continent vor fi în tendințe anul acesta pentru că turiștii europeni caută din ce în ce mai mult activități care să le ofere experiențe de neuitat și sunt mai puțin interesați de cultură și de plaje, potrivit grupului de analiză a datelor Mabrian.

Folosind inteligența artificială (AI) și un model de procesare lingvistică, experții au monitorizat discuțiile pe teme turistice de pe platformele de socializare între ianuarie și sfârșitul lunii octombrie 2023 pentru a identifica tendințele din turism pentru anul acesta, relatează Euronews.

ADVERTISING

Au fost analizate peste 380 de milioane de mențiuni turistice, apoi informațiile au fost comparate cu accesibilitatea destinațiilor în materie de zboruri, conturându-se, astfel, tendințele pentru 2024.

Cea mai atractivă țară din Europa pentru turiști în 2024

Cea mai interesantă țară pentru turiști este Italia, cu patru potențiale destinații turistice în tendințele din acest an. Regiunea Piemont a obținut primul loc, grație amestecului său de cultură, natură și gastronomie.

De la târgul anual de trufe albe din Alba, pantele "pudrate" cu zăpadă ale zonei Via Lattea și podgoriile din Langhe până la apele strălucitoare ale Lacului Maggiore, regiunea din nord-vestul Peninsulei este plină de activități pentru călătorii experimentați. Aeroportul Internațional din Torino oferă acces ușor din orice colț al lumii.

Alte trei destinații superbe din Italia - Campania, Lombardia și Emilia-Romagna, ocupă, în ordine, locurile cinci, șapte și opt în clasamentul destinații în tendințe din 2024.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Franța și Germania, în top 10

Locul doi în ierarhie revine regiunii franceze Nouvelle-Aquitaine. Faimoasă pentru stridiile și podgoriile sale din Bordeaux, regiunea de sud-vest a Franței este, de asemenea, o poartă către drumeții și schi în Pirinei.

Locul trei e ocupat de East of England, una dintre cele nouă regiuni ale Angliei, căutată de turiști pentru obiectivele sale culturale, dar și pentru frumusețea naturii. De la prestigioasele muzee din Cambridge până la râurile molcome din parcul natural Norfolk Broads, atracțiile din East of England sunt ușor accesibile din Londra și din aeroporturile internaționale.

Pe locul patru se află regiunea franceză Occitania, unde livezile, traseele de drumeții Le Puy-en-Velay și Canal du Midi, aflat în patrimoniul UNESCO, pot fi explorate cu trenul regional liO. Regiunea găzduiește și orașe importante, precum Toulouse și Montpellier.

Renania de Nord-Westfalia ocupă locul șase, după Campania (Italia). În regiunea germană pot fi vizitate orașul Koln și numeroase castele ca în povești.

Hamburg (Germania) și Lisabona (Portugalia) închid top 10.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇