A nins la munte. Zăpadă de 10 centimetri în Munții Făgăraș (Video)

A nins la munte. Zăpadă de 10 centimetri în Munții Făgăraș (Video)

Valul de frig a adus deja ninsori la munte. Pe Transfăgărășan, spre exemplu, Salvamont Argeș anunță că se circulă în condiții de iarnă după ce zăpada a format un strat de 10 centimetri la Cota 2000.

Șoferilor le este recomandat să aibă autoturismele echipate cu anvelope de iarnă, iar turiștilor care pornesc pe trasee să aibă echipament adecvat.

Ninge pe Transfăgărășan

A nins la munte. În cursul nopții trecute, în Munții Făgăraș la altitudini peste 1500m a nins. Stratul de zăpadă la Cota 2000 măsoară 10cm, vântul suflă cu putere, vizibilitate redusă sub 50m. Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan. Drumarii au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada de pe carosabil. Recomandăm atenție dacă circulați pe Transfăgărășan, echipați-vă autoturismele cu anvelope de iarnă. Nu Recomandăm parcurgerea traseelor turistice la altitudini peste 1500m fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.#Salvamont Argeș #Consiliul Judetean Arges

Publicată de Salvamont Argeș pe Miercuri, 22 septembrie 2021

”În cursul nopții trecute, în Munții Făgăraș la altitudini peste 1500m a nins. Stratul de zăpadă la Cota 2000 măsoară 10cm, vântul suflă cu putere, vizibilitate redusă sub 50m. Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan.

ADVERTISING

Drumarii au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada de pe carosabil. Recomandăm atenție dacă circulați pe Transfăgărășan, echipați-vă autoturismele cu anvelope de iarnă.

Nu recomandăm parcurgerea traseelor turistice la altitudini peste 1500m fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc”, se arată într-o postare Salvamont Argeș pe Facebook.

De fapt, Administrația națională de Meteorologie a transmis de ieri o avertizare de vreme deosebit de rece, intensificări ale vântului și chiar ninsori și lapoviță pentru intervalul 22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00 pentru zona montană, la altitudini mai mari de 1700 m.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O.D.

Citește și: Prognoza meteo 20–26 septembrie: Se răcește, vin ploile și ninsorile!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇