Voucherele pentru televizoare, laptopuri şi tablete s-au terminat în 35 de minute. Sumele nefolosite vor fi realocate în vară

Voucherele pentru televizoare, laptopuri şi tablete s-au terminat în 35 de minute. Sumele nefolosite vor fi realocate în vară

Bugetul de 30 de milioane de lei din etapa a doua a programului „Rabla pentru electrocasnice” a fost epuizat în doar 35 de minute, vineri dimineaţa.

Sumele care nu se consumă în sesiunea prezentă a programului vor fi realocate pentru o nouă ediţie, în această vară, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

"Suntem în a doua etapă (a programului "Rabla pentru electrocasnice - n.red.), în care au fost alocate voucherele pentru televizoare, laptopuri şi tablete.

După 35 de minute, bugetul de 30 de milioane de lei a fost epuizat. A fost un interes deosebit pentru aceste vouchere. În comparaţie cu prima etapă, interesul este mult, mult mai mare.

ADVERTISING

Din punctul nostru de vedere a fost o decizie bună de a grupa pe categorii de electrocasnice acest program. Putem asigura în felul acesta finanţare şi pentru electrocasnicele care sunt consumatoare de energie dintr-o gospodărie.

Din bugetul primei etape nu sunt valorificate în jur de 45% şi, drept urmare, mai mult ca sigur, după data închiderii primei etape vor rămâne sume disponibile care vor fi relocate şi utilizate într-o următoare etapă (...)

Urmează etapa a III-a, peste două săptămâni, în care vor fi alocate voucherele pentru aparatele de aer condiţionat, aspiratoare şi maşinile de uscat rufe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După aceea, vom trage o linie şi sumele care nu se consumă vor fi utilizate pentru o nouă ediţie, în cursul verii. Mă bucur că acest program nu s-a transformat într-un program de cumpărat televizoare", a precizat Tanczos, într-o conferinţă de presă.

????LIVE Conferință de presă - Rabla pentru electrocasnice

Publicată de Ministerul Mediului - România pe Vineri, 4 iunie 2021

Multe vouchere din prima etapă nu s-au folosit

Conform datelor Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), voucherele generate în etapa a II-a a programului "Rabla pentru electrocasnice" vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare.

Etapa secundă a programului guvernamental "Rabla pentru electrocasnice" a demarat vineri, la ora 10:00, iar cu această ocazie au fost generate vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete.

Sumele aferente fiecărui echipament, inclus în etapa secundă sunt:

ADVERTISING
  • 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E,
  • 500 de lei pentru laptopuri
  • 300 de lei pentru tablete.

Bugetul primei etape a programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de la 24 de ore de la lansare. Astfel, au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice.

Însă, din voucherele aprobate, până în prezent, au fost utilizate 34.000, arată datele Fondului pentru Mediu.

Voucherele generate în prima etapă expiră în data de 8 iunie 2021.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului "Rabla pentru electrocasnice" este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇