Vine criza bumbacului: O regiune de două ori mai mare ca Franţa se topeşte de căldură

Vine criza bumbacului: O regiune de două ori mai mare ca Franţa se topeşte de căldură

În curând, lumea s-ar putea confrunta cu o criză a bumbacului, pentru că regiunea chineză Xinjiang, care furnizează 20% din bumbacul mondial, a avertizat în legătură cu riscuri de inundaţii şi alunecări de teren.

Toate se petrec din cauza valurilor de căldură care accelerează ritmul topirii gheţarilor şi pun în pericol vasta sa producţie de bumbac.

China se confruntă cu o căldură peste normal începând din iunie, unii meteorologi dând vina pe schimbările climatice, transmite CNBC.

Vremea excesiv de caldă a dus la creşterea cererii de energie electrică pentru a răci casele, birourile şi fabricile. În regiunile agricole, seceta este un motiv de preocupare.

ADVERTISING

Ultimele valuri de căldură din Xinjiang au fost deosebit de durabile şi extinse, a declarat Chen Chunyan, expert şef la Observatorul Meteorologic din Xinjiang. Ea a remarcat că vremea extremă din sudul şi estul regiunii, care este de peste două ori mai mare decât Franţa, durează deja de aproximativ 10 zile.

”Temperatura ridicată continuă a accelerat topirea gheţarilor în zonele muntoase şi a provocat dezastre naturale, cum ar fi inundaţii rapide, alunecări de noroi şi alunecări de teren în multe locuri”, a spus Chen.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel de valuri de căldură ar putea avea, de asemenea, impact asupra culturilor, în special a bumbacului, a avertizat Chen.

Xinjiang reprezintă producţia de aproximativ 20% din bumbacul mondial, o cultură care are mare nevoie de apă.

După unele estimări, este nevoie de 20.000 de litri de apă pentru a produce 1 kilogram de bumbac, suficient pentru un tricou şi o pereche de blugi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇