Un activist de mediu din Suceava a fost atacat cu pietre, după ce a urmărit un transport suspect de lemne UPDATE Reacția lui Marcel Vela

Un activist de mediu din Suceava a fost atacat cu pietre, după ce a urmărit un transport suspect de lemne <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția lui Marcel Vela

Bodnar Daniel, un activist de mediu din Suceava, a fost atacat cu pietre după ce a surprins un transport suspect de lemne.

Totul s-a întâmplat miercuri noaptea. Bodnar Daniel se afla în mașină și a văzut două camioane care transportau lemne, așa că a început să le urmărească.

De asemenea, el a început sa transmită live pe Facebook urmărirea celor două camioane, în timp ce se afla între localitățile Cornu Luncii și Mălini, în județul Suceava.

Activistul a și semnalat la 112 transporturile suspecte de lemn. La începutul filmării de pe rețeaua socială, activistul poate fi auzit spunând ”Au intrat acum în comuna Mălini (...) Sunt în spatele lor, aștept (echipajul de poliție - n.red.)”.

ADVERTISING

Posted by Bodnar Daniel on Wednesday, December 9, 2020

Apoi, camionul ajunge la un depozit și, în timp ce aștepta venirea Poliției, în mașină, activistul a fost atacat cu pietre de mai multe persoane.

Pietrele au spart geamul mașinii și l-au rănit pe activist în jurul ochilor (foto). Când se filmează pe el însuși, se poate vedea cum îi curge sânge de la nivelul ochilor.

bodnar-2
Foto: Captură Facebook/ Bodnar Daniel

UPDATE 11:15 - Ministrul de Interne, Marcel Vela, a reacționat în acest caz.

El anunță, pe Facebook, că a dispus ”măsuri prompte” și că nu va tolera niciun fel de abuz. Așadar, a trimis mai mulți specialiști din Poliţie în județ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Ca urmare a apariției imaginilor în spațiul public, am dispus trimiterea de urgență în județul Suceava a unei echipe mixte de specialiști din cadrul Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică, ale Poliției Române, pentru a verifica cele sesizate.

În situația în care, urmare a controlului efectuat de structurile Poliției Române, vor fi identificate disfuncționalități în activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, vinovații vor fi imediat sancționați. Condamn ferm astfel de fapte!

ADVERTISING

Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situații de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne! Nu voi tolera niciun fel de abuz!”, a scris Vela în mediul online.

Am dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată aici, în mediul online, de o persoană care susține că ar...

Posted by Marcel Vela on Thursday, December 10, 2020

Activistul a ajuns la spital

După acest incident, activistul s-a dus la Spitalul Județean de Urgențe la Suceava, dar aici nu l-a consultat nimeni, așa că a plecat spre Cluj.

Într-o postare de joi dimineață, Bodnar dă asigurări că a fost tratat excelent de medici și acum se simte mai bine.

George Simion îi oferă job la Parlament

În acest scandal a intervenit și co-președintele AUR, George Simion, care a scris tot pe Facebook că bunul său prieten a fost ”atacat cu pietre de hoții de lemne”.

În plus, i-a oferit activistului de mediu ”postul de consilier parlamentar pe probleme care țin de pădurile României”.

Bodnar Daniel a scris însă că ”Până când și dacă voi decide să fac pasul spre politică mai este mult timp și vreau să ajung acolo doar pe merit, la timpul potrivit, iar în urma mea să rămână ceva bun!”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇