Șeful Gărzii de Mediu, după vizita pe teren în sectorul 1: Ploaia a îmbibat deşeurile cu apă. Miroase groaznic, ne-au salvat temperaturile scăzute

Șeful Gărzii de Mediu, după vizita pe teren în sectorul 1: Ploaia a îmbibat deşeurile cu apă. Miroase groaznic, ne-au salvat temperaturile scăzute

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că a mers pe teren în sectorul 1 – unde gunoiul nu a mai fost ridicat din cauza disputei între firma de salubritate şi administratia locală – şi a constatat că ploaia a îmbibat deşeurile neridicate, iar din acestea a început să se scurgă levigat, care ”miroase groaznic”.

”Miroase. Ploaia a îmbibat deşeurile astea cu apă şi acum apa se evaporă. Miroase groaznic. Mai mult, se scurge lichid din aceste deşeuri, partea aceea de fermentaţie, de levigat, din ce în ce mai consistentă”, a afirmat Octavian Berceanu, sâmbătă, la Digi 24. 

ADVERTISING

Acesta a menţionat că ceea ce i-a ”salvat” pe cetăţeni în faţa acestei situaţi sunt temperaturile scăzute pentru această perioadă.

”Din experienţa practică, ce ne-a salvat pe noi, cetăţenii, sunt temperaturile care sunt neobişnuit de scăzute în această perioadă. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29-32 de grade, era un disconfort puternic, pronunţat. Gunoaiele miros. Imaginaţi-vă că noaptea au fost 9-10 grade, deocamdată, altfel ar fi fost un dezastru”, a adăugat şeful Gărzii de Mediu.

Octavian Berceanu consideră că ceea ce se întâmplă în sectorul 1 în problema gestionării deşeurilor este ”un joc la limită dus şi de primărie, şi de operator, pe spinarea cetăţenilor”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Berceanu a menţionat că de miercuri Garda de Mediu a început un control la primăriile de sector şi firmele de salubritate ”ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple”, întrucât Garda de mediu doreşte ”să nu se întâmple un precedent periculos”. Controlul va fi finalizat, cel mai probabil marţi.

Vineri, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare "starea de alertă" din cauza situaţiei sanitare cauzată de suspendarea colectării gunoiului.

ADVERTISING

Ulterior, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Gărzii de Mediu să facă o analiză în acest caz.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇