S-a încercat arderea a 2.000 de vapoare cu deşeuri menajere în România - procuror

S-a încercat arderea a 2.000 de vapoare cu deşeuri menajere în România - procuror

Procurorul Teodor Niţă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa susţine că România a devenit o groapă de gunoi a lumii, din cauza legislației și administrației defectuoase.

„Sunt absolut îngrijorat, pentru că am posibilitatea să observ acest lucru şi vreau să îmi împărtăşiţi îngrijorarea că, dacă nu se face ceva, România va deveni un El Dorado pentru deşeuri”, a declarat Niţă, joi, într-o conferinţă de presă.   

El a precizat că România are o legislaţie de mediu inadecvată şi o administraţie nepricepută.  

ADVERTISING

"Din 2016, China şi-a închis porţile, România are o legislaţie inadecvată, o administraţie fie nepricepută, fie... mă abţin să spun de care pentru că se autorizează tot felul de trăsnăi. Vin în ţară botezate mii de tone”, a afirmat procurorul constănţean.   

El crede că, dacă nu se iau măsuri urgente, atunci în România ne va fi teamă să respirăm aerul de pe stradă.   

"Am văzut vârful aisbergului, dar în condiţiile în care legea nu se actualizează aşa cum ne cere Consiliul Europei, începând cu raportul de evaluare din 2018, vom ajunge foarte curând să ne fie teamă să mai respirăm aerul de pe stradă pentru că în România se pregătesc să vină dacă s-au prins operatorii de deşeuri că se poate din toate zonele atât deşeuri industriale, cât şi deşeuri menajere”, a explicat Teodor Niţă.  

ADVERTISING

El a precizat că au fost încheiate contracte de ardere în fabricile de ciment a două mii de vapoare cu deşeuri menajere.   

"Au fost cazuri în care s-au încheiat contracte de ardere în cuptoarele fabricilor de ciment a două mii de vapoare cu deşeuri menajere. Domnilor, două mii de vapoare.

I-am trimis înapoi, dar nu ştiu cât vom reuşi lucrul acesta fără o legislaţie corespunzătoare. Găuri legislative sunt multe, dureroase şi dacă cineva nu este făcut conştient asupra acestor pericole, cei care avem copii sau nepoţi vom fi responsabili de ceea ce le lăsam după noi şi anume o ţară care foarte curând se va transforma într-una cu peisaje apocalipitice, în care pădurile se ard, se termină, se distrug, se defrişează şi o să apară în locul munţilor împăduriţi, munţi de gunoaie”, a mai afirmat procurorul Teodor Niţă.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇