Prima ambarcaţiune 100% electrică, care va curăţa apele României de gunoaie, lansată la apă de Ziua Mediului (Video)

Prima ambarcaţiune 100% electrică, care va curăţa apele României de gunoaie, lansată la apă de Ziua Mediului (Video)

Prima ambarcaţiune 100% electrică, cu zero emisii, care colectează deşeuri din apă a fost pusă în mişcare, sâmbătă, de Ziua Mediului, într-o acţiune de ecologizare a lacului Tărlung – Săcele, din judeţul Braşov, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

"România ar avea nevoie de o zi a mediului în fiecare zi, până când toate deşeurile ar ajunge la reciclare şi nu în apele ţării, în păduri sau în alte zone naturale. Dacă fiecare dintre noi am avea grijă de fiecare deşeu pe care îl producem, mediul înconjurător ar fi cu mult mai apărat de efectele nocive ale plasticului şi ale altor deşeuri. Am lansat astăzi în premieră în România şi în Europa o ambarcaţiune 100% electrică destinată colectării deşeurilor din apele României.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Aceasta aduce inovaţie în sprijinul protecţiei mediului şi este, fără îndoială, de mare ajutor în ecologizarea cu zero emisii a lacurilor. Schimbarea mentalităţilor este la fel de importantă ca tehnologia şi doar cele două ne vor duce spre oraşe şi peisaje curate şi plăcute ochiului", a declarat ministrul Barna Tanczos.

Alături de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, la eveniment a participat directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", Laszlo Barabas, precum şi reprezentanţi ai asociaţiei Act For Tomorrow şi ai Kaufland România. Anul acesta, tema aleasă pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului este "Restaurarea ecosistemelor".

Foto: Facebook / Ministerul Mediului - România
Foto: Foto: Facebook / Ministerul Mediului - România

De Ziua Mondială a Mediului ministrul Tánczos Barna participă la acțiunea de ecologizare a lacului Târlung – Săcele (județul Brașov), realizată cu o ambarcațiune 100% electrică, prima de acest gen din Europa, utilizată la colectarea deșeurilor din apă.

Publicată de Ministerul Mediului - România pe Sâmbătă, 5 iunie 2021

Citește și articolele zilei pe spotmedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!