O navă electrică de ultimă generație face ceva fără precedent

O navă electrică de ultimă generație face ceva fără precedent
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Un constructor naval olandez a prezentat o navă electrică pentru mentenanța turbinelor eoliene din largul mării care se alimentează cu energie direct de la turbine. Este considerată prima de acest gen din lume.

Nava de tip Service Operations Vessel – SOV 7017 E construită de grupul Damen este echipată cu două opțiuni de sisteme de baterii, de 15 MWh, respectiv 10 MWh, notează Electrek.

Nava lungă de 70 de metri, cu 60 de cabine pentru echipaj și tehnicieni, se poate alimenta de la turbinele eoliene deja existente în larg, fără să fie necesare ajustări speciale ale infrastructurii. O singură turbină poate asigura o reîncărcare completă în câteva ore.

ADVERTISING

Nava este prevăzută și cu un sistem de propulsie cu motor diesel de rezervă, pentru situațiile în care nu are acces la electricitate.

Taking charge offshore 🔌We’re delighted to announce the launch of our latest vessel concept. The Service Operations...

Publicată de Damen pe Miercuri, 29 noiembrie 2023

”Încărcarea de la o resursă offshore reprezintă practicabilitate optimă, oferind un mijloc de a reduce costurile și emisiile și de a optimiza eficiența, fără a pune personalul sau infrastructura într-o posibilă situație periculoasă”, a declarat Paul Cairns, director al companiei de inginerie electrică marină MJR, care a colaborat cu Damen la soluția de încărcare a navei electrice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇