Mașini vandalizate la Constanța, pentru că poluează prea mult (Video)

Mașini vandalizate la Constanța, pentru că poluează prea mult (Video)

Iniţiativă controversată a unui grup de activişti de mediu din Constanţa.

Într-o noapte s-au apucat să dezumfle cauciucurile maşinilor parcate în cartierul rezidenţial Consilieri din oraşul de la malul mării.

Motivul: maşinile mari consumă şi poluează mult!

De dimineaţă, şoferii au găsit pe parbrize un mesaj în care li se explică gestul extrem. Iată ce scrie în bileţelul citat de presa locală:

”Am dezumflat una sau mai multe dintre roțile dumneavoastră. Ești furios, dar nu o lua personal. Nu este despre tine, este despre mașina ta. Am făcut asta pentru că traversarea în zonă urbană cu vehiculul tău masiv are multe consecințe pentru ceilalți.

ADVERTISING

Companiile auto încearcă să ne convingă că avem nevoie de mașini mari. Dar SUV-urile și 4×4-urile sunt un dezastru pentru climat. SUV-urile sunt a doua cea mai mare cauză a măririi globale în emisii de dioxid de carbon în ultimul deceniu – mai mult decât industria de aviație.

Lumea este într-o poziție de urgență climatică. Potrivit ONU, milioane de oameni deja mor din cauza schimbării climate în inundații, uragane, secete, foamete.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Până acum, asupra ta, impacturile au fost minime. Avem nevoie de acțiuni urgente să reducem emisiile imediat. Luăm măsuri proprii pentru că guvernul și politicienii nu vor.

Chiar dacă nu-ți pasă de oamenii la distanță de tine, există consecințe și pentru vecini. SUV-urile poluează aerul mai mult decât mașinile mai mici. SUV-urile omoară oameni mai mult în ciocniri. SUV-urile nu sunt necesare, dar sunt pură vanitate. De aceea, am luat această acțiune.

Nu vei avea nicio dificultate traversând prin mers, ciclism sau transport public. Ai hibrid sau electric? Și acestea poluează, sunt periculoase și creează congestie în trafic!”

Mașini vandalizate în Constanța. Care ar fi motivu
ADVERTISING

Autorii nu semnează, aşa că nu se ştie cine sunt şi Poliţia a fost sesizată.

"Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța- Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Havana, s-ar fi produs distrugeri la nivelul pneurilor de la mai multe autoturisme.

Polițiștii deplasați la fața locului au constat că, în perioada 8-9 februarie a.c., în intervalul orar 21.00-8.00, persoane necunoscute au provocat dezumflarea pneurilor mai multor autoturisme situate pe străzile Havana și Belvedere.

În cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și desfășoară activități pentru identificarea persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii", a transmis IPJ Constanţa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇