Activiștii de mediu au înnegrit apa unei fântâni istorice din Roma (Video)

Activiștii de mediu au înnegrit apa unei fântâni istorice din Roma (Video)

Activişti de mediu au înnegrit apa unei fântâni din Piazza di Spagna din Roma, în timpul unui protest care, susţin aceştia, evocă un scenariu de „sfârşit al lumii”.

Trei militanţi ai organizaţiei Last Generation au turnat cărbune lichid vegetal în Fontana della Barcaccia, o capodoperă barocă din secolul al XVII-lea aflată la baza Treptelor Spaniole, înainte de a părăsi locaţia escortaţi de poliţie, informează AFP.

Fântâna în formă de barcă a fost proiectată de celebrul sculptor italian Pietro Bernini.

ADVERTISING

Înnegrirea apei "prefigurează scenariul sfârşitului lumii spre care ne îndreptăm, pe măsură ce apăsăm tot mai mult pe accelerator: secetă alternând cu inundaţii devastatoare, care vor pune capăt vieţii pe Pământ", a precizat Last Generation într-un comunicat.

#Roma, nuova azione di protesta degli ambientalisti di #UltimaGenerazione [DIRETTA]

#Roma, nuova azione di protesta degli ambientalisti di #UltimaGenerazione [DIRETTA]Azione di protesta in Piazza di Spagna, gli ambientalisti stanno imbrattando la fontana della #Barcaccia

Publicată de AGTW pe Sâmbătă, 1 aprilie 2023

Last Generation a început să organizeze proteste paşnice, dar perturbatoare, în Italia anul trecut, înainte de alegerile generale, îndemnând politicienii din toate partidele să facă din schimbările climatice o prioritate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Protestele din Italia fac parte dintr-o serie de acţiuni organizate în toată Europa pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Activiştii au aruncat supă, piure de cartofi sau vopsea lavabilă pe diverse situri de patrimoniu şi obiecte de artă din muzee.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇