Superiahtul moștenitoarei imperiului Walmart a picat în mâinile activiștilor: "Voi consumați, alții suferă" (Foto & Video)

Superiahtul moștenitoarei imperiului Walmart a picat în mâinile activiștilor: "Voi consumați, alții suferă" (Foto & Video)

Activiștii de mediu din grupul Futuro Vegetal au vopsit cu spray superiahtul lui Nancy Walton Laurie, moștenitoarea gigantului Walmart, în semn de protest față de impactul asupra mediului pe care îl are stilul de viață al superbogaților planetei.

Doi activiști din grupul de mediu Futuro Vegetal au vopsit cu spray negru superiahtul Kaos, acostat în Ibiza, și s-au filmat în fața acestuia cu un banner pe care stă scris mesajul: „Voi consumați, alții suferă.”

Iahtul vandalizat valorează 315 milioane de euro și îi aparține unei femei antreprenor din SUA, Nancy Walton Laurie (72 de ani), care este şi moștenitoarea imperiului Walmart, cu o avere estimată de Forbes la 7,8 miliarde de dolari, a anunțat pe Twitter organizația Futuro Vegetal, care a organizat protestul.

"Cei mai bogați 1% din populația lumii poluează mai mult decât cei mai săraci 50%. Ne condamnă la un viitor al durerii, mizeriei și deznădejdii", au spus activiștii în clipul postat, potrivit CNN.

"Ei ne distrug planeta, compromit locuirea pământului și tot, pentru a urma un standard de viață care depășește limitele rațiunii", au mai acuzat militanții pentru protejarea mediului.

Cei doi protestatari au fost reținuți de Garda Civilă Spaniolă și au fost eliberați luni.

ADVERTISING

Acțiunea care a vizat iahtul de lux survine după ce vineri doi activiști ai grupului de mediu au vandalizat cu spray un avion privat aflat pe aeroportul din Ibiza, blocând folosirea pistei timp de mai multe ore.

"Acțiunea pune capăt campaniei 'Avioane și iahturi, petrecerea s-a terminat', convocată de Extinction Rebellion Ibiza care cere interzicerea avioanelor private și încetarea emisiilor de lux", a transmis Futuro Vegetal.

Grupul de activiști de mediu Extinction Rebellion (XR) s-a angajat, de asemenea, să vizeze cei 1% din populația globului cu averi uriașe. Organizația a transmis că vrea să fie clar că "bogații și activitățile lor de agrement care risipesc resurse esențiale sunt un lux pe care nu ni-l permitem".

ADVERTISING

La începutul lunii iulie, activiștii de mediu din Spania au săpat gropi pe zece terenuri de golf din întreaga țară pentru a protesta la adresa folosirii apei la udarea acestor suprafețe în timpul uneia dintre cele mai grave secete din istoria Spaniei.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇