Poluatorii vor fi urmăriți cu drone performante

Poluatorii vor fi urmăriți cu drone performante
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Garda Naţională de Mediu cumpără drone pentru monitorizare şi control, iar noile echipamente vor ajuta la descoperirea poluatorilor în timp util. Dronele sunt achiziţionate prin PNRR. 

 „Astăzi, Garda Naţională de Mediu recepţionează 16 drone achizitionate prin programul PNRR. Ziua de azi marchează un moment istoric pentru Garda Naţională de Mediu, istoric şi firesc deopotrivă, anume dotarea celei mai importante instituţii de inspecţie şi control din domeniul protecţiei mediului cu tehnologie pe măsura atribuţiilor.

ADVERTISING

Aceste echipamente vor ajuta la depistarea poluatorilor în timp util, astfel încât acţiunile noastre să fie prompte, asigurând totodată şi un grad ridicat de prevenţie. Este un succes al instituţiei, şi ţin pe această cale să felicit echipa de proiect pentru faptul că GNM a reuşit performanţa de a respecta până acum, toate jaloanele impuse prin PNRR", a declarat șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au precizat că aceste echipamente de ultimă generaţie sunt achiziţionate în cadrul unui proiect PNRR pe care instituţia îl are în derulare, începând din 21 martie 2024.

🚀GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU SE DOTEAZĂ CU ECHIPAMENTE MODERNE DE CONTROL ŞI MONITORIZARE PRIN PNRR ‼⚠️ Cu această ocazie...

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Marţi, 28 mai 2024

 

ADVERTISING

„Sistemele aeropurtate, dotate cu senzori şi echipamente specifice activităţii de inspecţie şi control (termoviziune/filmare de noapte, capturi foto/video, măsurare a suprafeţelor şi volumelor), vor furniza informaţii în timp util de la diverse evenimente cu impact asupra mediului şi vor deveni un instrument esenţial în activitatea zilnică a comisarilor de mediu”, au precizat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu. 

Zilele acestea, la Braşov, se desfăşoară a doua rundă a instructajului de care beneficiază comisarii celor 14 comisariate judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu care vor fi dotate, cu aceste echipamente. Este vorba despre Alba, Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiş şi Comisariatul General, care deserveşte şi zona Bucureşti-Ilfov. 

ADVERTISING

Conform programului, aceste echipamente vor fi utilizate în acţiunile GNM, conform calendarului de implementare, după încheierea cursurilor de instruire şi înmatriculare a dronelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇