Fără bilete de 10 euro. Franța propune un preț minim pentru călătoria cu avionul în Europa SONDAJ

Fără bilete de 10 euro. Franța propune un preț minim pentru călătoria cu avionul în Europa <span style="color:#990000;">SONDAJ</span>
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Ministrul francez al Transporturilor a cerut un preț minim pentru zborurile cu avionul în Europa pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Clement Beaune a declarat într-un interviu acordat săptămânalului L’Obs că va prezenta o astfel de propunere omologilor săi din UE în zilele următoare, scrie Euractiv.

„Bilete de avion pentru 10 euro când suntem în plină tranziție ecologică, acest lucru nu mai este posibil”, a spus Beaune.

Companiile aeriene low-cost au făcut incursiuni majore în Europa, oferind tarife scăzute pe unele rute, Ryanair devenind cea mai mare companie aeriană din regiune.

ADVERTISING

Dar tarifele mici uneori nu acoperă costurile, iar zborul cu avionul emite mai multe gaze cu efect de seră decât călătoria cu trenul.

„Facem un apel deschis la impozitarea activităților poluante pentru a investi în tranziția ecologică”, a spus Beaune. El a adăugat că guvernul său intenționează să crească taxa pe zborurile care pleacă din Franța pentru a finanța investițiile feroviare.

Taxele crescute pentru companiile care gestionează autostrăzile din Franța și pentru biletele de avion vor fi probabil incluse în bugetul pe 2024, care urmează să fie dezvăluit la sfârșitul lunii septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Sondaj:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇