Anvelopele fără aer, invenția folosită de NASA care poate reduce poluarea auto (Video)

Anvelopele fără aer, invenția folosită de NASA care poate reduce poluarea auto (Video)

Compania care furnizează anvelopele speciale pentru vehiculele lunare ale agenției spațiale americane poate rezolva o mare problemă a industriei auto.

Nu au aer, așa că nu se pot dezumfla niciodată, includ materiale sustenabile și sunt foarte durabile. Anvelopele speciale cu care sunt echipate roverele NASA primesc o nouă viață aici, pe Pământ, relatează Euronews.

Potrivit firmei americane SMART Tire Company, anvelopele fără aer sunt realizate dintr-o plasă fabricată din materiale cu memorie a formei, ceea ce le face mult mai sustenabile decât anvelopele obișnuite din cauciuc.

"Poți folosi acest element structural într-o anvelopă, așa că nu mai ai nevoie de presiune cu aer", a spus Earl Cole, CEO-ul și co-fondatorul companiei, referindu-se la design-ul inovator. "Înțepăturile nu contează. Nu vei avea niciodată o anvelopă dezumflată, așa că aceasta poate ține cât durata de viață a mașinii tale", a adăugat acesta.

Anvelopele uzate devin o problemă de mediu îngrijorătoare din cauza mărimii lor și a substanțelor chimice pe care le generează. Răspândirea vehiculelor electrice, care sunt mult mai grele decât cele tradiționale din cauza bateriilor, provocând o uzură mai mare a cauciucurilor, contribuie și mai mult la poluarea din sectorul auto.

"Considerăm că mașinile de înaltă tehnologie cum sunt cele electrice ar trebui să aibă anvelope de înaltă tehnologie, fiindcă acum avem aceste vehicule moderne care folosesc aceeași tehnologie slabă de acum 100 de ani", a spus Cole.

ADVERTISING

Producătorii de anvelope auto sunt presați de autoritățile de reglementare să vină cu soluții la problema poluării generate de aceste elemente ale mașinilor și care poate submina chiar clasificările ecologice ale automobilelor electrice.

SMART Tire Company speră că anvelopele folosite de NASA își vor face loc într-o industrie cu o valoare de sute de miliarde de dolari. Firma plănuiește să lanseze primul produs de acest tip în primăvara anului viitor, când va testa piața cu o anvelopă pentru biciclete.

Într-un proiect separat, compania colaborează la programul celor mai noi rovere dezvoltate de NASA, Lunar Terrain Vehicle, pe care astronauții le vor folosi pe Lună în intervalul 2028-2029, în cadrul misiunii Artemis V.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇