După un vortex pe Dâmbovița, albia râului a fost golită. E incredibil ce s-a găsit pe fund (Foto)

După un vortex pe Dâmbovița, albia râului a fost golită. E incredibil ce s-a găsit pe fund (Foto)

Apele Române au golit un tronson din albia Dâmboviței, între Piața Unirii și Opera din Bucureşti, ca urmare a producerii unui vortex. Pe fundul râului, s-au găsit zeci de trotinete şi anvelope aruncate de oameni.

„Un fenomen numit vortex,🌪 format pe râul Dâmbovița, în zona biefului Operetă, a impus golirea de apă a porțiunii amenajate a Dâmboviței, între Operă și planșeul de la Unirii”, anunţă pe Facebook Apele Române.

Măsura a fost luată în urma evaluării la fața locului de către specialiști, care au decis să mențină acest gol (între Operă și planșeul de la Unirii) pentru următoarea perioadă de timp.

ADVERTISING

Decizia de golire totală vine după ce s-au constatat infiltraţii în albia amenajată.

"În acest interval, se va face o estimare fizică și valorică corectă a lucrărilor de reabilitare necesare pentru remedierea situației. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din sursele proprii ale instituției", adaugă Apele Române.

albie-Dambovita-golita

"Până în acest moment, s-a intervenit în regim de urgență, cu forțe proprii, cu o folie ancorată cu saci de nisip pentru a opri provizoriu infiltrația apei", mai transmite sursa citată.

În urma golirii biefului Operetă, au fost identificate o serie de deșeuri, mai exact lucruri aruncate de oameni în cuva de apă curată a râului Dâmbovița, cum ar fi roți de mașină, dar şi peste 20 de trotinete.

trotinete-Dambovita
Foto: Facebook/Apele Române

"De aceea, facem un apel la populație de a fi mai responsabilă cu mediul și natura din jurul său. Cu toții trebuie să înțelegem că pentru a avea ape curate, este nevoie să aruncăm gunoaiele doar în locurile special amenajate.

ADVERTISING

Totodată, în interiorul localității și în jurul acesteia, responsabilitatea salubrizării cursurilor de apă revine autorităților locale", subliniază Apele Române.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇