Clima nu mai e aceeași și a antrenat tot felul de schimbări: Primele imagini cu un urs polar care vânează un ren

Clima nu mai e aceeași și a antrenat tot felul de schimbări: Primele imagini cu un urs polar care vânează un ren

Pentru prima oară, oamenii de știință au surprins un urs polar care vânează, ucide și devorează un ren.

Nu asistăm la un moment în care urșii polari devin brusc aventuroși în ceea ce privește hrana – schimbarea alimentației lor este doar un simptom al încălzirii globale, care împinge la limită speciile, arată IFL Science.

Imaginile surprinse în premieră sunt descrise în jurnalul Polar Biology, întreaga scenă având loc în 21 august, aproape de un centru de cercetare din Hornsund, în arhipelagul Svalbard din nordul Norvegiei.

ADVERTISING

Femela de urs polar a fost zărită adulmecând aerul și apoi zărind câțiva reni. S-a apropiat de un mascul, care a fugit către apă, încercând să scape. N-a avut nicio șansă în fața ursoaicei, care l-a scufundat cu labele în apă în mai multe rânduri, înecându-l.

Imediat după, a fost mâncat aproape în întregime, în decursul a două ore. A urmat un somn de 12 ore, după care ursoaica s-a întors să mănânce și ultimele rămășițe.

Deși în ultimii ani s-au mai auzit astfel de povești, este prima oară când o astfel de scenă este surprinsă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înainte de anii 2000 se știa că urșii polari nu atacă renii, se arată în raportul științific. Lucrurile s-au schimbat din cauza încălzirii globale și se pare că ultimii care află sunt chiar renii. Aceștia nu sunt obișnuiți cu astfel de atacuri, de aceea, nici nu se tem, devenind ținte foarte ușoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇