„Bombă ecologică cu explozie întârziată” în Marea Neagră, după un nou atac al rușilor

„Bombă ecologică cu explozie întârziată” în Marea Neagră, după un nou atac al rușilor

Rușii au lansat noaptea trecută noi atacuri asupra Odesei. Nu este clar ce ținte vizau, însă au nimerit două ferme, iar una dintre rachetă a lovit un petrolier sub pavilion moldovean, ce plutește în derivă de când a devenit una dintre primele victime colaterale ale războiului.

Nava Millennial Spirit a fost lovită de un obuz rusesc pe 25 februarie, în a doua zi de război, în timp ce se deplasa în apele neutre ale Mării Negre. La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele şi bărcile de salvare au fost distruse, iar echipajul navei, format exclusiv din cetățeni ruși, a fost nevoit să abandoneze nava doar cu veste de salvare.

ADVERTISING

De atunci, petrolierul a plutit în derivă, încărcat cu 500 de tone de motorină. După acest nou atac, există temeri că a izbucnit un nou incendiu și nu se știe dacă nava va mai rezista sau tot combustibilul se va deversa în Marea Neagră, provocând un dezastru ecologic.

Armata ucraineană, care a făcut anunțul despre noul atac al rușilor, a pus că practic rușii au creat o „bombă ecologică cu explozie întârziată” în Marea Neagră, potrivit Reuters.

Kievul acuză că rușii au lansat o rachetă aer-sol Kh-31 și că, din cauza blocadei impusă în porturile ucrainene, nu se poate interveni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇