Berceanu susține că la propunerea actualului șef al Gărzii de Mediu au fost dezincriminate arderile ilegale de deșeuri

Berceanu susține că la propunerea actualului șef al Gărzii de Mediu au fost dezincriminate arderile ilegale de deșeuri

Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, susține că miercuri, la propunerea actualului șef al Gărzii de Mediu, a trecut un amendament în Camera Deputaţilor prin care au fost dezincriminate arderile ilegale şi îngropările ilegale de deşeuri.

”Miercuri a trecut un amendament în Camera Deputaţilor prin care la propunerea actualului şef al Gărzii de Mediu, au fost dezincriminate arderile ilegale şi îngropările ilegale de deşeuri, care au fost incriminate de ministrul Mediului, acum câteva luni în urmă, ca fiind infracţiuni.

ADVERTISING

Asta înseamnă că s-a dat liber în momentul de faţă la îngropările de deşeuri şi la arderile ilegale, pentru că acest amendament spune că ele sunt infracţiuni în momentul în care statul dovedeşte că au impact major asupra sănătăţii oamenilor şi a mediului”, a spus Octavian Berceanu, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV. 

El a explicat că ”nu se poate, nu există ustensile la nivelul statului care să demonstreze acest lucru cu probe, în teren, atunci când ai arderi de zeci de tone de cabluri, nu există acele laboratoare mobile care să meargă în teren, cu Garda de mediu şi cu Poliţia să facă aceste măsurători”. 

ADVERTISING

Berceanu a mai spus că din unele materiale de pe internet, cei care se ocupau de astfel de arderi ilegale voebeau despre profitul pe care îl luau.

”Un singur camion de cabluri arse produce aproape 10 tone de cupru, este 6 euro kilogramul de cupru deci dintr-un foc, la marginea Capitalei noaptea, din arderea unui camion de cablui produci 60.000 de euro şi ei povesteau că vine Poliţia, mai vin şi alţii, mai dai şi tot îşi rămân 50.000 de euro”, a povestit Berceanu, precizând că era vorba de o grupare de câţiva oameni. 

ADVERTISING

”Vorbim de o grupare de crimă organizată la nivel internațional care arde foarte multe cantităţi de deşeuri şi nu numai cabluri, ci şi interioarele maşinilor, care sunt extraordinar de toxice şi nu se întâmplă nimic, nu vedem arestări şi nici condamnări”, a mai acuzat fostul şef al Gărzii de Mediu. 

În 20 septembrie 2021, Florin Cîțu l-a dat afară pe fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, ca parte a acțiunii de eliminare din administrație a tuturor celor numiți din partea USR. După care a numit-o pe Marioara-Artemis Gătej în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu. Care este și astăzi în funcție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇