Monica Anisie vrea o lege care să ”pedepsească aspru” fake-news-ul, după episodul cu ”elevii care nu au curent să facă lecții la televizor”. Aşteaptă propuneri şi păreri

Monica Anisie vrea o lege care să ”pedepsească aspru” fake-news-ul, după episodul cu ”elevii care nu au curent să facă lecții la televizor”. Aşteaptă propuneri şi păreri

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunță că vrea o lege împotriva știrilor false, după episodul de marți în care i-a fost răstălmăcită o declarație.

Mai exact, ea face referire la faptul că pe Internet s-a viralizat că ea ar fi declarat că elevii care locuiesc în case fără curent electric pot urmări lecțiile la televizor.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Ieri am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în fața unei epidemii de minciuni și răstălmăciri tendențioase care au o singură țintă: să te discrediteze cu orice scop. Un site de propagandă a scos din context și a denaturat mesajul meu din emisiunea de luni seara, de la Realitatea Plus, unde am fost invitată și unde am discutat, printre altele, despre măsurile luate de minister pentru copiii din familii defavorizate care nu au acces la tablete încă și despre copiii care locuiesc în imobile fără curent electric.

Știrea FALSĂ ați citit-o cu toții: ‘Ministrul Educației recomandă lecții la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric’. La nici o oră, site-ul respectiv a schimbat complet știrea în altceva: ‘Ministrul Educației: Pentru școala on-line, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor’.

Degeaba, știrea falsă, deși dispărută, fusese preluată deja. NU cred că nu a fost clar mesajul meu de luni seară! Dar, în acest moment, în care știrea FALSĂ pare mai reală decât ADEVĂRUL, e necesar să revin cu răspunsul meu, în primul rând pentru cei de bună credință, părinți, profesori, elevi, care merită să fie informați CORECT de către mine, dar și pentru cei ‘încuiați’, care insistă să nu înțeleagă: Pentru copiii care locuiesc în case care nu sunt racordate la rețeaua de electricitate, școala a trimis material didactic la domiciliul elevului. Iar elevii din familii defavorizate, care locuiesc în schimb în imobile racordate la rețeaua de electricitate, care nu au primit încă tablete, au opțiunea să urmărească lecțiile la TVR, în cadrul programului TeleȘcoală”, a scris Monica Anisie pe Facebook.

Proiect de lege pentru fake news

Ministrul anunţă că va promova un proiect de lege pentru a pedepsi fake-news-ul.

”Dragi jurnalişti, şi mă adresez doar unei categorii din presă: nu abuzaţi de puterea şi privilegiile pe care vi le oferă această onorabilă profesie. Le faceţi un deserviciu iremediabil colegilor oneşti care respectă principiile deontologice ale profesiei. Vă respect drepturile şi vă admir capacitatea de a schimba societatea în bine.

Dar când folosiţi această putere pentru a crea haos şi a distruge, e nevoie ca cineva să intervină. Mi-am propus ca de astăzi, acel cineva care va interveni să fiu eu. Voi face toate demersurile şi tot ce îmi stă în putinţă ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze şi să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect! Aştept propunerile şi părerile voastre cu privire la acest proiect de lege”, a mai scris Anisie.

https://www.facebook.com/AnisieMonicaCristina/posts/351689109500906

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖