Jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina a fost arestată, după un protest în fața Kremlinului (Foto)

Jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina a fost arestată, după un protest în fața Kremlinului (Foto)

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, devenită celebră după ce a apărut în direct la televiziune cu o pancartă criticând ofensiva Moscovei în Ucraina, a fost arestată duminică în Rusia.

Nu a fost făcută nicio declaraţie oficială cu privire la motivele arestării ei, dar aceasta survine la câteva zile după ce Marina Ovsiannikova a manifestat lângă Kremlin, purtând o pancartă cu mesaje împotriva războiului din Ucraina și a preşedintelui Vladimir Putin.

„Marina a fost arestată. Nu există informaţii despre locul în care se află", anunța duminică anturajul jurnalistei pe Telegram, postând și fotografii în care apare ea e dusă spre o dubă albă de doi poliţişti.

ADVERTISING

Ovsiannikova a fost oprită în timp ce se deplasa cu bicicleta.

Luni ea a anunțat că a fost eliberată: „Sunt acasă. Totul este bine. De acum ştiu că e mai bine să ies din casă cu paşaportul şi un rucsac după mine”, a scris ea pe Facebook.

Vineri, Marina Ovsiannikova a publicat imagini pe Telegram în care apare purtând o pancartă lângă Kremlin în semn de protest la adresa uciderii copiilor ucraineni, numindu-l pe Putin „ucigaş".

Pentru asemenea declaraţii jurnalista riscă teoretic urmărirea penală pentru publicarea de „informaţii false" şi „denigrarea armatei”, acuzaţii pasibile de pedepse grele cu închisoarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ovsiannikova a devenit faimoasă în întreaga lume la mijlocul lunii martie, după ce a apărut la ştirile de seară pe platourile de filmare ale unui canal de televiziune pro-Kremlin, pentru care lucra atunci, purtând o pancartă care critica ofensiva în Ucraina şi "propaganda" mass-media controlate de putere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇