Jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, pe cale să-și piardă copiii. Fostul soț o dă în judecată

Jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, pe cale să-și piardă copiii. Fostul soț o dă în judecată

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, are probleme în plan personal. Ea spune că a fost dată în judecată de fostul soţ, angajat la RT, postul unde ea a protestat, informează The Guardian, citat de News.ro.

Ovsiannikova a mai spus că este posibil ca fostul soţ să obţină custodia celor doi copii, cu vârste de 17 ani şi 11 ani.

Jurnalista, care în prezent trăieşte la Berlin, a spus că nu va reveni în Rusia până la căderea regimului Putin. Copiii săi sunt crescuţi de fostul soţ, care refuză să îi lase să părăsească ţara. Fata celor doi vrea să fie alături de mama ei, însă fiul ar fi împotriva ei şi ar considera-o trădătoare.

ADVERTISING

Ovsiannikova a fost angajată luna trecută de o publicaţie germană.

În martie, Ovsiannikova a organizat un protest la televiziunea de stat din Rusia. Ea a intrat în direct la postul unde era angajată și a afișat un mesaj împotriva războiului, în timp ce erau prezentate știrile oficiale de la Kremlin. Marina Ovsyannikova s-a așezat în spatele prezentatoarei, având în mână o pancartă pe care scria „Fără război, opriți războiul. Nu credeți propagandă, vă mint”, transmite BBC.

Femeia în vârstă de 43 de ani a fost reţinută şi amendată de o instanţă din Rusia şi a ajuns pe prima pagină a ziarelor din lume.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Probleme cu familiile au și jurnaliștii care i-au stricat lui Putin Ziua Victoriei, publicând zeci de articole anti-război și anti-Putin pe siteul la care lucrau. Dacă cititorii și-au arătat susținerea față de Iegor Poliakov și Aleksandra Miroshnikova, de la publicația pro-Kremlin Lenta.ru, nu la fel au fost reacțiile din partea familiilor.

„Multe dintre rude nu au fost de acord cu ce am făcut. Unii mi-au spus că e trădare, alții că e pură prostie și că din cauza a ceea ce am făcut o să rămân și fără loc de muncă, și fără viitor”, spune Miroshnikova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇