CTP: Puterea politică din România a încurajat toxicomania la nivel de masă. De ce?

CTP: Puterea politică din România a încurajat toxicomania la nivel de masă. De ce?

După tragedia de la 2 Mai, asistăm la percheziţii zilnice şi plantaţii de droguri descoperite în cele mai năstruşnice locuri.

Evident că reţelele şi culturile nu au apărut de pe o zi pe alta, până acum însă autorităţile nu au apăsat frâna pentru a pune măcar o mică piedică acestui fenomen care afectează preponderent generaţia tânără şi extrem de tânără.

ADVERTISING

În aceste condiţii, gazetarul Cristian Tudor Popescu a găsit şi o explicaţie a motivului pentru care guvernanţii nu s-au implicat să intervină.

Într-o postare pe Facebook intitulată Toxicomania stăpânește România, CTP scrie că, în ultimii ani, "toate pedepsele cu închisoare pentru trafic și posesie de droguri au fost micșorate substanțial prin modificarea legii. Cei mai mulți dintre cei prinși cu stupefiante au fost condamnați cu suspendare.

În ultimii 2 ani, în portul Constanța nu s-a capturat niciun gram de droguri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Adolescenții și tinerii au fost ghiftuiți cu ele până-n poarta școlii și dincolo de ea, fără ca poliția să facă ceva.

Practic, puterea politică din România a încurajat toxicomania la nivel de masă. De ce? Numai din tembelism?"

Părerea lui este că "oamenii care se droghează, mai cu seamă tinerii, nu protestează, nu ies în stradă, nu se revoltă. Paradisul chimic îi rupe de realități, îi izolează, le distruge voința și capacitatea de reacție".

În acest context, CTP aminteşte că în era comunistă s-a încercat să se fabrice "omul nou, ușor de stăpânit de către ei, cu ajutorul propagandei și constrângerii".

ADVERTISING

Iar acum, fie că instinctiv sau cu premeditare, "guvernanții democrației au încercat să-și producă omul nou, convenabil pentru ei, cu droguri la îndemâna fiecăruia".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇