Cultură uriașă de cannabis, într-o pădure din Timiș. Plantele erau irigate și păzite cu camere de supraveghere (Video)

Cultură uriașă de cannabis, într-o pădure din Timiș. Plantele erau irigate și păzite cu camere de supraveghere (Video)

O cultură uriașă de cannabis a fost descoperită în județul Timiș. Plantele creşteau pe 4.000 de metri pătraţi de pădure şi erau udate cu un sistem de irigații și protejate cu camere video.

În acest caz, opt persoane au fost reţinute de DIICOT, iar vineri urmează să fie propuse pentru arestare.

Joi au avut loc 11 percheziţii în judeţul Timiş, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au stabilit că, pe parcursul anului 2023, şase indivizi ar fi înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 mp, într-o zonă rurală a judeţului Timiş.

canabis
Foto: DIICOT

Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi şi racorduri.

Pentru asigurarea culturii, suspecţii ar fi luat măsuri de protecţie activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetaţia densă din proximitatea plantaţiei, în vederea identificării unor potenţiali hoţi sau rivali, dar şi pentru a observa prezenţa Poliţiei.

De la finele lunii septembrie, alţi doi suspecţi, care au aflat despre cultura de cannabis, ar fi recoltat în mod repetat cantităţi mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locaţii din judeţ.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 400 de kilograme de masă verde (planta cannabis), 60 de kilograme muguri de cannabis şi 68 kg de cannabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Vineri dimineaţa, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara, sunt ridicate plantele de cannabis care formează cultura outdoor.

Tot azi s-a descoperit şi o cultură de cannabis la Termocentrala Rovinari, unde drogul era cultivat în anvelope, chiar și sub benzile dezafectate de transport cărbune.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇