Cultură de cannabis supravegheată video în apropiere de Termocentrala Rovinari - UPDATE

Cultură de cannabis supravegheată video în apropiere de Termocentrala Rovinari - <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii, vineri, în apropierea Termocentralei Rovinari, unde traficanții de droguri cultivau cannabis pe malul Jiului.

Cultura de cannabis a fost descoperită de anchetatori într-o zonă cu vegetaţie înaltă, dar supravegheată video. Plantele erau cultivate în ghivece, care erau ascunse chiar şi sub benzile de transport cărbune dezafectate. Potrivit DIICOT, au fost găsite 90 de ghivece, din care s-au recoltat 180 de kilograme masă verde de cannabis.

”La data de 05.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, a anunţat, vineri seară, DIICOT, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că măsura a fost luată, după ce inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce vindea cantitatea de 40 de grame cannabis, pentru suma de 1.500 de lei.

”Ulterior, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară  în oraşul Rovinari, judeţul Gorj, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate cantitatea de 350 grame de cannabis, un cântar de precizie, 5 grindere, un telefon mobil, seminţe de cannabis şi o sumă de bani, în lei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urma extinderii cercetărilor în cauză, a fost identificată pe un teren din localitate, înconjurat de vegetaţie, o cultură outdoor de cannabis (supravegheată video) stabilindu-se că a fost înfiinţată şi  intreţinută de inculpat”, a mai transmis DIICOT.

Potrivit procurorilor, cele  90 de plante (în ghiveci), aflate în diferite stadii de vegetaţie au fost ridicate, rezultând în urma recoltării cantitatea de 180 de kilograme masă verde de canabis.

”În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj,  cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai precizat procurorii.

ADVERTISING

Tot azi a fost descoperită o cultură uriașă de cannabis, într-o pădure din Timiș. Plantele erau irigate și păzite cu camere de supraveghere (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇