Percheziții la dealeri care vindeau un drog nou, cu doar 10 lei doza

Percheziții la dealeri care vindeau un drog nou, cu doar 10 lei doza

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac, miercuri, percheziţii la 10 adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane suspectate că vindeau o substanţă psihoactivă nouă, în zone din centrul Capitalei.

„S-a reţinut că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane bănuite ar fi vândut, în mod repetat, diferite cantităţi de substanţe psihoactive (Alpha-PHiP – substanţă psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice), cu preţul de aproximativ 10 lei pentru o doză. Interacţiunile între dealeri şi consumatori ar fi avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului Bucureşti”, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

La sediul DIICOT - Structura Centrală, vor fi duse, pentru audieri, peste 20 de persoane.

Tot astăzi, Ministrul Justiţiei, senatorul Alina Gorghiu a anunțat că parlamentarii PNL au depus în Parlament un proiect de lege ce prevede ca niciun traficant de droguri să nu mai poată scăpa de închisoare.

Este vorba despre propunerea legislativă „2 Mai”, la care liberalii au început să lucreze după accidentul tragic de pe litoral, provocat de Vlad Pascu sub influența mai multor substanțe psihoactive.

Prin această iniţiativă se propune eliminarea posibilităţii suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru traficul de droguri de mare risc şi traficul internaţional de droguri de mare risc și se propune şi creşterea de la 2 – 7 ani la 3 - 10 ani a pedepselor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇