Căutările pe Google ar putea prezice următoarele focare de COVID-19

Căutările privind durerile de stomac au prezis o creştere a cazurilor de COVID-19. Cele mai multe căutări au fost făcute în New York, New Jersey si California, astfel că Google Trends poate fi un instrument valoros pentru prezicerea unor noi focare de infecţie COVID-19.

O persoană care are dureri de stomac şi caută tratament pe Google ar putea fi de ajutor, scrie Bloomberg.

Căutările pe internet privind simptomele gastro-intestinale au prezis o creştere a cazurilor de COVID-19, spun cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts.

Aceştia au comparat căutările pe Google legate de pierderea gustului, mirosului şi apariţia diareei cu infectarea cu COVID-19, în 15 state americane.

Cele mai multe căutări au fost făcute de locuitorii din New york, New Jersey, California, Massachusetts şi Illions. Ulterior, s-au dovedit a fi şi cele mai afectate oraşe de pandemie.

Datele subliniază că Google Trends poate fi un instrument valoros pentru prezicerea unor noi focare de COVID-19.

În plus, oamenii de ştiinţă testează urmele coronaviruslui în apele utilizate, pentru a identifica locurile în care virusul se răspândeşte.

Citește și:

Medicii de la Spitalul Militar au realizat un filmuleț educativ despre Covid-19, pentru părinți și copii (Video)

Un bar din Anglia nu mai rimește clienți sub 25 de ani din cauza Covid-19

Cum gestionăm începerea școlii din punct de vedere emoțional? Ca părinți, este foarte important să ne înțelegem frica – Interviu