Val de ironii după ce Italia și-a promovat turismul cu imagini din Slovenia (Foto&Video)

Val de ironii după ce Italia și-a promovat turismul cu imagini din Slovenia (Foto&Video)

Ministerul italian al Turismului a fost ridiculizat pentru lansarea unui clip de promovare a frumuseților țării cu imagini filmate în Slovenia.

Clipul care face parte dintr-o campanie ce a costat 9 milioane de euro a fost ironizat de critici și pe rețelele de socializare chiar înainte de a fi lansat, când s-a aflat că a fost filmat în străinătate.

Intitulat "Open to Meraviglia", materialul prezintă o versiune computerizată, transformată în influencer, a zeiței Venus, un simbol al artei italiene prezentat de Sandro Botticelli în capodopera renascentistă "Nașterea lui Venus".

Italia 'Open to meraviglia' - Enit promozione turismo

Varianta modernă a zeiței Venus poartă rochie mini, mănâncă pizza și prezintă câteva dintre principalele atracții turistice ale Italiei, precum Colosseumul de la Roma și Domul Santa Maria del Fiore din Florența.

ADVERTISING

Cea mai controversată parte a clipului arată un grup de tineri care zâmbesc pe o terasă scăldată de soare în timp ce beau vin, o scenă clasică din stilul de viață italian. Numai că aceste secvențe au fost filmate la câțiva kilometri dincolo de granița italiană, în satul Gorjansko din regiunea slovenă Komen. Iar sticla de vin de pe masă are eticheta unei podgorii slovene, deși în Italia, țară renumită pentru vinurile sale, există 255.000 de firme în domeniul viticol.

Clipul, considerat de mulți italieni un afront la adresa turismului și gastronomiei țării, a fost intens criticat pe rețelele de socializare.

Istoricul de artă Tomaso Montanari a catalogat "grotescă" campania de promovare, considerând-o "o risipă grotescă de bani".

Open to MeRaViGlIA 🙃•••••#opentomeraviglia #ministerodelturismo #pubblicitá #italia #santanchè

Publicată de NoemiDeFalco pe Sâmbătă, 22 aprilie 2023

În schimb, ministrul Turismului, Daniela Santanche, membră a partidului de extremă dreapta Frații Italiei al premierului Giorgia Meloni, i-a numit "snobi" și a spus că prezentarea lui Venus ca influencer a avut scopul de a atrage atenția publicului tânăr.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇