Un nou super-Pământ a fost descoperit nu departe de noi

Un nou super-Pământ a fost descoperit nu departe de noi

Oamenii de știință spanioli au anunțat descoperirea unui super-Pământ nu departe de noi, la numai 93 de ani lumină față de Terra.

Descoperirea specialiștilor de la Universitatea La Laguna, din Spania, a fost posibilă cu ajutorul imaginilor oferite de TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), telescopul spațial aparținând NASA.

Este vorba despre o planetă botezată Wolf 327b, o planetă solidă, cu o masă de 2,53 ori mai mare decât a Terrei, și un diametru de circa 1,24 de ori mai mare, scrie Phys.org.

ADVERTISING

Wolf 327 b se află la o distanță extrem de mică față de steaua sa, Wolf 327, o distanță pe care astronomii au calculat-o la 0,01 unități astronomice (o unitate astronomică este egală cu distanța dintre Terra și Soare). Acest lucru face ca temperatura pe planetă să fie de aproape 727 de grade Celsius.

Planeta efectuează o orbită completă în jurul stelei sale în numai 13,7 ore.

Autorii studiului susțin că Wolf 327 b ar fi o planetă cu o structură internă similară cu a planetei Mercur - un nucleu masiv de fier, înconjurat de o manta subțire, la care se adaugă o atmosferă infimă compusă din hidrogen și heliu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Wolf 327, steaua în jurul căreia orbitează planeta, face parte din clasa piticelor roșii. Vârsta sa ar fi relativ apropiată de cea a Soarelui nostru, 4,1 miliarde de ani. În plus, ar avea doar 40% din masa și dimensiunile acestuia, iar temperatura medie a acesteia ar fi de circa 3.269 de grade Celsius.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇