Un copac pietrificat de 20 de milioane de ani, găsit cu ramurile și rădăcinile intacte (Video)

Un copac pietrificat de 20 de milioane de ani, găsit cu ramurile și rădăcinile intacte (Video)

Cercetătorii greci au făcut o descoperire uimitoare pe insula Lesbos. Ei au găsit un copac fosilizat care are atât ramurile, cât și rădăcinile intacte după 20 de milioane de ani.

Copacul a fost descoperit din întâmplare, în timpul unor săpături pentru un drum care trece pe lângă vestita pădure pietrificată de pe insula vulcanică.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Este pentru prima oară când un copac a fost găsit într-o stare atât de bună, de când au început excavările în zonă, în 1995.

”Este o descoperire unică. Este conservat atât de bine că vom putea identifica ce fel de copac era”, a declarat profesorul Nikos Zouros, de la Muzeul Natural Pădurea Pietrificată din Lesbos, potrivit Reuters.

Copacul are 19 metri lungime și s-a păstrat atât de bine, pentru că era acoperit de un strat gros de cenușă vulcanică.

Lesbos e a treia insulă ca suprafață din Grecia. Situl inclus în Patrimoniul UNESCO e format din rămășițele unor arbori, în mare parte sequoia, pietrificați în urma erupțiilor vulcanice de acum 15-20 de milioane de ani. Pădurea coboară în mare până la 30 de metri.

Citește și: