S-a descoperit cea mai mare viețuitoare care a mers pe Terra! Cântărea zeci de tone

S-a descoperit cea mai mare viețuitoare care a mers pe Terra! Cântărea zeci de tone

Rămășițele unui titanozaur, vechi de 98 de milioane de ani, au fost găsite în Argentina, iar oamenii de știință cred că e cel mai mare dinozaur și, totodată, cea mai mare creatură care a existat pe Terra.

Fosilele au fost descoperite în 2012, în provincia Neuquén, din nord-vestul Patagoniei, dar abia acum sunt dezgropate, operațiunea fiind una extrem de minuțioasă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Titanozaurii erau cele mai mari sauropode, dinozauri cu gât lung vegetarieni, aceștia trăind de la sfârșitul Jurassicului până la finele Cretacicului, conform Live Science.

Chiar dacă încă nu se știe cu certitudine, se crede că exemplarul găsit face parte dintr-o nouă subspecie.

Citește și Doi fermieri au găsit fosilele unei noi specii de dinozauri. Au murit în somn, în timpul unei erupții vulcanice

Până acum au fost scoase la iveală, printre altele, 24 de vertebre ale cozii, dar și părți din pelvis și acestea sugerează că avem de-a face cu cel mai mare exemplar de dinozaur găsit până în prezent.

Până acum, cei mai mari dinozauri erau Patagotitan, care măsurau 15 metri și cântăreau 69 de tone (cât doi elefanți asiatici). Se crede că dinozaurul descoperit acum era mai mare de atât.

Vezi și Cum arăta Antarctica acum 50 de milioane de ani? Păsări imense, cum nu mai există azi, zburau deasupra ei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖