Cel mai mare rechin din istorie era canibal din fașă

Cel mai mare rechin din istorie era canibal din fașă

Un studiu recent arată că cel mai mare rechin care a existat vreodată, rechinul Megalodon, sau, pe numele său științific, Otodus megalodon, care ajungea până la 50 de metri lungime, avea un secret murdar: era canibal din prima parte a vieții.

Când ajungea să înoate pentru prima oară, avea deja 2 metri. Secretul dimensiunilor sale, care îi asigurau supraviețuirea în mediul acvatic ostil, era faptul că se hrănea cu ouă, în corpul mamei sale, încă dinainte de a veni pe lume, arată un studiu publicat de jurnalul Historical Biology și citat de CNN.

ADVERTISING

Astfel, din mulțimea de ouă, veneau pe lume doar câțiva urmași, dar perfect echipați pentru mediul dur în care aveau să ajungă.

Dimensiunile sale cu adevărat gigantice la venirea pe lume au reieșit în urma studierii unei fosile descoperite în Belgia în anii 1860. Oasele, asemeni trunchiurilor copacilor, aveau inele de creștere, ceea ce a făcut posibilă această estimare. Astfel, a stabilit Kenshu Shimada, profesor de paleobiologie la Universitatea DePaul din Chicago, specimenul studiat avea 46 de ani când a murit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Specia a dispărut în urmă cu 3,6 milioane de ani, dar practicile sale, respectiv canibalismul intrauterin, se întâlnesc și la specii de rechini înrudiți ai zilelor noastre, respectiv la reprezentații ordinului Lamniformes.

Vezi și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇